SEGRE

MUNICIPIS CONTRACTACIONS

Investiguen obres municipals i a la casa de l'alcalde a Castell de Mur

Fiscalia requereix informació a l'ajuntament i Antifrau descarta irregularitats

Vista del poble de Guàrdia de Noguera.

Vista del poble de Guàrdia de Noguera.GUSTAU ERILL I PINYOT (VIQUIPÈDIA)

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Fiscalia investiga obres de l’ajuntament de Castell de Mur, arran d’una denúncia anònima sobre presumptes irregularitats. Ha sol·licitat informes al consistori sobre contractacions durant el mandat anterior, entre 2015 i 2019, a fi de saber a quines empreses es van adjudicar i si es va fer de forma directa o mitjançant concursos públics. Així mateix, ha requerit la llicència municipal per a treballs que l’alcalde, Josep Maria Mullol (JxCat), va dur a terme a casa seua.

Aquestes diligències proven d’establir si l’ajuntament va dispensar un suposat tracte de favor a una determinada empresa a l’hora d’adjudicar obres municipals i si això hauria pogut comportar algun benefici per al govern local. Són qüestions que l’Oficina Antifrau de Catalunya també ha investigat i que ja ha descartat. Antifrau va rebre mesos enrere una altra denúncia anònima, molt similar a la presentada a la Fiscalia, sobre obres a Castell de Mur. Aquest organisme va obrir la seua pròpia investigació el dia 8 juny i va acabar arxivant-la poc temps després, el 6 de setembre, al no apreciar indicis d’aquest tipus d’irregularitats.

L’ajuntament, per la seua part, ja ha remès la resolució d’Antifrau a la Fiscalia i espera que el Ministeri Públic també arxivi la investigació. L’alcalde va afirmar que tant les contractacions d’obres municipals com els treballs al seu habitatge es van fer d’acord amb la normativa.

L’alcalde, “molt tranquil” al tenir la convicció que compleix la llei

L’alcalde es va mostrar “molt tranquil” al tenir el convenciment que no hi va haver cap irregularitat i va expressar confiança que la investigació del Ministeri Públic acabarà arxivada, igual que la d’Antifrau. Va valorar que les denúncies només busquen “fer mal” personalment i políticament. 

A més de ser l’alcalde de Castell de Mur, Mullol presideix el consell comarcal del Pallars Jussà. Durant el passat mandat, els Mossos d’Esquadra van demanar també informes a l’ajuntament sobre obres, unes diligències que no van anar més enllà.

tracking