SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

El cadàver d'Albesa, sense identificar un mes després que el trobessin

Els Mossos continuen mirant de descobrir de qui és i no quadra amb cap desaparició || L'autòpsia encara no s'ha completat a l'estar pendent d'anàlisis

Imatge del lloc en el qual estava enterrat el cadàver.

Imatge del lloc en el qual estava enterrat el cadàver.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tècnics de la Generalitat i de l’ajuntament d’Albesa van trobar fa just un mes i per casualitat un cadàver semienterrat a la vora d’un camí a prop de la Noguera Ribagorçana durant una visita per a una futura actuació a l’entorn del riu. Concretament, una especialista en boscos va trobar part d’una cama, des de sota del genoll fins al peu. Passat aquest temps, la investigació segueix estancada i el cadàver encara està pendent d’identificar, bàsicament perquè no hi ha pistes, la qual cosa dificulta enormement la investigació.

Els Mossos d’Esquadra continuen intentant descobrir de qui és però, fins a la data, no quadra amb cap desaparició i ningú ha reclamat sobre això. Tenen clar que es tracta d’una mort criminal per les estranyes circumstàncies en les quals va ser trobat el cadàver. Paral·lelament, es continua desenvolupant l’autòpsia.

Les primeres anàlisis van determinar que es tractava d’un home adult que podria fer entre sis mesos i un any que estava enterrat. Els forenses van prendre mostres de teixits, ossos i altres restes que han estat enviades a analitzar per intentar saber amb exactitud quant de temps portava mort i quines podrien ser les causes de la defunció, però els resultats encara es desconeixen. Després de trobar la cama, agents d’investigació i de la policia científica que van examinar la zona van detectar com, oculta entre la vegetació, hi havia una part de terra que semblava remoguda.

Amb l’ajuda d’una excavadora, van descobrir la resta del cadàver. No estava tapat amb bosses o altres objectes i sembla que amb prou feines portava alguna peça de vestir que s’hauria pogut integrar amb la pell. La fossa en la qual es trobava era d’entre mig metre i un metre de profunditat.

El cos es trobava ajagut de cara amunt i tenia totes les parts tret de la cama. A Albesa i els pobles dels voltants no consten desapareguts en els últims anys. Al tractar-se d’un espai allunyat del nucli urbà i desconèixer-se amb exactitud quan va ser enterrat allà, la policia tampoc no ha pogut buscar indicis perifèrics que puguin esclarir aquest assumpte.

tracking