SEGRE

MOBILITAT FERROCARRIL

El tren de la Pobla compleix 70 anys amb més passatgers i noves inversions

El Govern hi destina 11,9 milions per al 2022, any en què arribarà el tercer comboi

El tren de la Pobla va arribar a aquesta localitat des de Lleida el 13 de novembre del 1951.

El tren de la Pobla va arribar a aquesta localitat des de Lleida el 13 de novembre del 1951.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El tren de la Pobla de Segur va complir ahir 70 anys guanyant passatgers i a l’espera d’un tercer comboi el 2022, quan es preveuen inversions en la línia per valor d’11,9 milions. És un panorama radicalment diferent al de fa només 6 anys, quan aquesta infraestructura s’esllanguia víctima de retallades de l’Estat. L’arribada de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) com a operadora en substitució de Renfe va revertir aquest declivi a partir del 2016.

El nombre de passatgers ha augmentat any rere any des d’aleshores fins a superar els 250.000 el 2019. Aquesta tendència a l’alça només s’ha interromput arran de restriccions a la mobilitat derivades de la pandèmia. Tanmateix, els més de 85.000 viatgers del primer trimestre d’aquest any ja apunten a una recuperació respecte al 2020, que va acabar amb poc més de cent mil.

La línia s’ha convertit a més en l’eix d’una oferta turística basada en el Tren dels Llacs i el centre de BTT de l’estació de la Pobla.La infraestructura, propietat de la Generalitat tret dels primers 1,9 quilòmetres des de Lleida, ha estat objecte de millores des que l’Estat la va transferir al Govern el 2004. Tanmateix, l’últim any ha mostrat tenir encara un punt feble: despreniments sobre les vies han ocasionat dos accidents. FGC està desplegant noves malles antiallaus i sensors per detectar la caiguda de roques.

Dels 11,9 milions que el pressupost de la Generalitat destina a aquesta línia, destaquen 1,6 milions per millorar passos a nivell; 3,9 milions per a túnels i ponts, i 338.000 euros per al baixador de Vilanoveta. L’èxit del model de gestió d’aquesta línia anima la Generalitat a substituir l’operativa de Renfe per trens de FGC a la línia de Manresa.

tracking