SEGRE

SANITAT EQUIPAMENTS

La Seu decideix construir el nou hospital tocant al Parc de Bombers

El consistori dona llum verda a la modificació del pla urbanístic i descarta ubicar-lo a l'Horta del Valira || Cedirà la finca a Salut perquè abordi les obres l'any que ve

La finca pròxima al parc de bombers de la Seu on es preveu la ubicació de l’hospital.

La finca pròxima al parc de bombers de la Seu on es preveu la ubicació de l’hospital.C.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de la Seu d’Urgell ha aprovat de forma inicial la modificació del pla urbanístic del sector sud-1, al costat del parc de bombers, amb la finalitat de posar a disposició de la Generalitat el terreny de gairebé 14.000 metres quadrats en el qual construirà el nou hospital comarcal. Amb aquest tràmit, l’ajuntament descarta finalment la ubicació a l’Horta del Valira, que s’havia estudiat inicialment i sobre la qual el grup municipal de Compromís X la Seu, a l’oposició, havia insistit a considerar que la zona finalment triada “té un risc elevat d’inundabilitat”. D’altra banda, el regidor d’Urbanisme, Joan Gurrera, va explicar que amb l’última actualització dels cabals d’avingudes d’aigua de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) “part del pla vigent del sector dels bombers queda afectat per risc d’inundabilitat”, però “la modificació que impulsem del pla parcial permet que la zona fixada com a inundable afecti únicament la zona verda, mentre que la de l’hospital quedarà lliure d’aquest risc d’inundació”, va assegurar.

A més, va remarcar la proximitat a la carretera N-260.Quant a la parcel·la de l’Horta del Valira, va recordar que l’única finca possible està ja reservada per al projecte universitari de l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC) Pirineus “i tenim el concurs d’arquitectes en marxa per definir com serà l’edifici”. El departament de Salut necessita el terreny l’abril de l’any que ve per poder tenir llest el nou centre hospitalari a finals del 2023. Gurrera confia a “disposar de tots els informes favorables a finals del mes de desembre” per poder aconseguir d’aquesta manera l’aprovació provisional i passar ja l’expedient perquè sigui aprovat per la Comissió d’Urbanisme de l’Alt Pirineu, “prevista per a finals de gener o principis de febrer”.El ple del mes de setembre va descartar ahir la moció del grup de Compromís (Partit Socialista) que instava l’equip de govern a cedir el terreny de l’Horta del Valira per poder construir el nou hospital comarcal.

L’equip de govern (Junts i Esquerra) hi va votar en contra al considerar que la “millor” ubicació “la decidiran els tècnics de Salut i d’Urbanisme”.

tracking