SEGRE

INTERIOR INFRAESTRUCTURES

Els bombers voluntaris de Seròs deixen el parc i se'n van a l'alberg

Pel risc d'ensorrament, i posteriorment s'instal·laran en un magatzem || Fins divendres passat seguien al local ara tancat excepte els dies de pluja

Imatge del trasllat que van dur a terme dissabte passat.

Imatge del trasllat que van dur a terme dissabte passat.BOMBERS VOLUNTARIS DE SERÒS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els bombers voluntaris de Seròs van iniciar dissabte passat el trasllat definitiu del parc a l’alberg municipal, on ja estaven els dies amb risc de pluges. Les actuals instal·lacions pateixen un elevat risc d’ensorrament i fa uns sis anys que estan apuntalades. Però aquesta no serà l’única mudança que hauran d’afrontar fins a poder instal·lar-se al nou parc, encara pendent de construcció i que no estarà enllestit fins d’aquí a dos anys, sinó que d’aquí a uns mesos tindran un parc provisional habilitat en un magatzem cedit per l’ajuntament.

Marcos Albà, cap del parc, va explicar ahir que “dissabte vam portar a l’alberg tots els uniformes i la major part del material. Falta portar algunes coses i també que muntin una carpa per poder-hi estacionar els camions”.Per la seua banda, el cap de la Regió d’Emergències de Lleida, l’inspector Jordi Solà, va recordar que el trasllat a l’alberg és transitori. La Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments (DGPEIS) i l’ajuntament ja han acordat la col·locació provisional en una nau municipal mentre duri el procés de construcció del nou parc.

Tanmateix, aquesta nau s’ha d’habilitar amb vestidors, despatx, instal·lacions sanitàries, cuina, menjador i altres recursos necessaris. S’ha acordat que les obres les durà a terme l’ajuntament amb una aportació de 40.000 euros atorgats per la DGPEIS. En el supòsit que el cost de les obres superi aquest import, es farà càrrec el consistori de la quantitat que s’hi hagi d’afegir.

Suposada corrupció en les inspeccions de camions

La Fiscalia Anticorrupció de l’Audiència Nacional investiga possibles irregularitats de l’empresa que feia el manteniment de camions de Bombers de la Generalitat. Aquesta investigació, que va avançar El Món i van confirmar diverses fonts a l’ACN, pretén aclarir com funcionava el sistema de contractes amb què una mateixa empresa, Grupo Iturri, cobrava per la prevenció i reparació de vehicles de la Direcció General d’Extinció i Prevenció d’Incendis (DGEPIS) durant els últims anys. El maig passat, el mateix departament d’Interior va ordenar que s’indagués i es portés el cas a la justícia.

Així doncs, la informació es va posar en mans de la Fiscalia de Barcelona i dels Mossos d’Esquadra, però finalment va arribar a l’Audiència Nacional.Encara que ja feia mesos que des de la DGPEIS s’apuntava al resultat caòtic dels contractes per al manteniment, el detonant del cas va ser el missatge que alertava que a mitjans de març ja s’hauria esgotat el saldo d’un contracte previst fins al desembre. Aquesta gestió anava acompanyada de freqüents anomalies, com la utilització repetida de la figura mercantil del reconeixement de deute. A més, s’informava del manteniment de 1.500 camions a l’àrea metropolitana de Barcelona quan a tot Catalunya només n’hi ha 800.

tracking