SEGRE

CERTÀMENS CELEBRACIONS

Maials espera vendre més de 12.000 litres d'oli a la Fira

Recupera els actes presencials ja que el 2020 va ser telemàtica

La presentació de la XXIV Fira de Maials

La presentació de la XXIV Fira de MaialsD.LL.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La XXIV edició de la Fira de Maials obrirà les portes aquest dissabte i espera vendre durant el cap de setmana més de 12.000 litres d’oli d’oliva verge extra. Així ho va assegurar el president de la cooperativa del Camp, Francesc Teixidó, que va assegurar que durant la campanya es preveu una producció de prop d’1.300.000 litres. Dissabte hi ha previstes dos jornades tècniques, una al matí sobre el futur i conservació de les varietats d’oliva a la finca experimental de la Diputació a la localitat; i una altra a la tarda sobre les estratègies de màrqueting al sector.

Durant la jornada hi haurà tallers de degustació d’oli, xocolate i vi. Diumenge hi haurà una altra jornada sobre gastronomia i tastos d’oli. Al matí s’investirà Amic de l’Oli 2021 Jordi Mestre, gerent d’Agustí Mestre, l’establiment de Lleida que aquest any ha complert el centenari.

El certamen recupera la presencialitat, ja que l’any passat va ser telemàtica. Comptarà amb 101 expositors i serà inaugurada dissabte per la consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà.

Més de cinquanta parades a la Fira de Santa Caterina d’Arbeca

Uns cinquanta paradistes participen aquest any en la Fira de Santa Caterina de Arbeca, que arriba a la trenta-vuitena edició.

Aquest any el mercat firal estrena nova ubicació a la plaça Lluís Companys, al ser més àmplia, per tenir més espai per les mesures anti-Covid. Tradicionalment, se celebrava a l’avinguda dels Portals. Comença demà divendres i hi ha actes programats fins aquest diumenge.

També hi haurà una jornada tècnica sobre els usos culinaris de l’oli, que segueix sent el producte estrella, a més dels licors, vins i altres productes artesanals.

tracking