SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Desarticulen a Valls una ramificació dels narcos que operaven a Balaguer

Adquirien la droga de manera conjunta

Imatge de la droga oculta en doble fons.

Imatge de la droga oculta en doble fons.M.E./G.C.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Efectius de la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Lleida i de la Divisió d’Investigació Criminal dels Mossos d’Esquadra a Tarragona van desmantellar el 9 de novembre un grup criminal que traficava amb cocaïna i altres drogues des de Valls. L’operació es va saldar amb la detenció de cinc persones. Totes elles han ingressat preventivament a la presó.

Es tracta d’una organització que estava estretament relacionada amb els tres clans que van ser desarticulats a finals de maig a Balaguer i Lleida amb un total de vint-i-nou persones detingudes, de les quals vint-i-tres van ingressar a la presó. Un capità de la Guàrdia Civil de Lleida va explicar ahir a aquest diari que “amb la investigació de Balaguer vam poder determinar la relació existent entre el capitost lleidatà i el del grup de Valls. Així, van adquirir droga a Almeria i, en ocasions, Valls subministrava Balaguer.

Tanmateix, hi va haver unes desavinences i van començar a actuar de manera separada”. També tenien maneres similars de treballar, com és el cas d’emmagatzemar la droga oculta en doble fons de vehicles. En aquesta última operació l’amagaven en sofisticats dobles fons d’obertura electrònica que es manipulaven des del quadre de comandaments.

Van decomissar 1,7 quilos de cocaïna, 28,5 quilos d’haixix, dos quilos de cabdells de marihuana, 300 grams d’MDMA, 73.000 euros i una arma de foc. En el cas de Balaguer, van intervenir 55 quilos de marihuana, 20 de cocaïna, 12 d’heroïna, i 1,2 quilos d’èxtasi per valor de 816.056 euros; i el decomís de 314.010 euros. Els investigats són membres de tres clans familiars que operaven en un marc del respecte i de convivència criminal.

tracking