SEGRE

EMERGÈNCIES REVOCACIONS

Interior segueix vetant les tres bomberes expulsades al donar a llum

Fa un mes va anunciar que readmetria aquestes voluntàries de Lleida, que no poden complir les hores perquè alleten els seus fills || Denuncien altres expulsions

Dos de les voluntàries que Interior es va comprometre a readmetre i de moment no ho ha fet.

Dos de les voluntàries que Interior es va comprometre a readmetre i de moment no ho ha fet.LAIA PEDRÓS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament d’Interior va anunciar fa just un mes que faria marxa enrere i aturaria l’expulsió d’almenys tres bomberes voluntàries lleidatanes dels parcs d’Agramunt, Cervera i les Borges a les quals havia comunicat que les apartava del cos per no haver complert les hores obligatòries després de donar a llum. Malgrat l’anunci, cap d’elles no havia rebut ahir cap notificació sobre el reingrés. “No m’han dit absolutament res. Només sé el que van publicar els mitjans. El meu cap de parc ho reclama cada setmana i no li saben donar cap explicació”, comenta Sara Pastoriza, d’Agramunt. Per la seua part, Montse Sas, de les Borges, va comentar que “sí que em van dir que em readmetrien però, de moment, res de res”.

S’ha de recordar que es tracta de bomberes que no van poder complir el mínim d’hores exigit o que no es van descarregar l’aplicació que registra l’activitat perquè feia poc que havien estat mares i estaven alletant els fills, com va avançar SEGRE. Per la seua banda, Míriam Calvet, d’Almacelles, va presentar un nou recurs al trobar-se en la mateixa situació que les seues companyes. Aquest diari va intentar ahir obtenir sense èxit la versió de la direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, que fa un mes va afirmar que “hem detectat un error i estem treballant per solucionar-lo.

S’aturarà la revocació de tres bomberes voluntàries, que es trobaven en una situació similar i seran readmeses”. El mateix conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, va assegurar que “revertim una decisió injusta del passat que calia reconèixer, esmenar i corregir”. Així mateix, hi ha altres voluntaris que van ser revocats i que encara estan pendents de la resolució definitiva després de presentar al·legacions.

Ramon Escudé, cap del parc voluntaris d’Agramunt, va explicar que “al parc hi ha un company que ha recorregut al poder acreditar que va tenir l’aplicació operativa, disposa d’un informe firmat pel cap de la regió així que havia efectuat les hores mínimes i l’expedient encara està pendent de resoldre. No pot ser que funcioni tan malament”. Afirmen que hi ha altres casos semblants.

tracking