SEGRE

FAUNA GRANS DEPREDADORS

Detectat un llop a Alins, el primer des de la seua extinció

El va captar una càmera de fotoparament instal·lada per a l'os || Primera confirmació de la presència de l'espècie al Sobirà

Imatge del llop detectat el dia 9 al terme municipal d’Alins.

Imatge del llop detectat el dia 9 al terme municipal d’Alins.MEDI AMBIENT / TWITTER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una càmera de fotoparament del programa de seguiment de l’os va captar el passat dia 9 un llop al Parc Natural de l’Alt Pirineu, concretament al terme municipal d’Alins. Seria la primera vegada que es detecta aquesta espècie a la comarca després d’extingir-se al Pirineu català, fa gairebé un segle. Així ho va confirmar la secretaria d’Acció Climàtica de la Generalitat.

De fet, dilluns passat es va notificar una possible observació d’un exemplar de llop a Aran. Els agents de Medi Ambient del Conselh Generau van recollir mostres biològiques que s’estan examinant a la UAB en el marc del programa LoupO. El conductor d’una màquina llevaneu va observar un animal de gran envergadura i amb aspecte de llop travessant el riu Noguera Ribagorçana, a la zona de la boca sud del túnel de Vielha (vegeu SEGRE de dimarts).

A l’Alta Ribagorça se’n va albirar un al febrer.Actualment es té constància de dos exemplars de llop que viuen de manera permanent a Catalunya. Un d’ells viu a la zona de Port de Comte i l’altre, al Ripollès. El llop es va donar per extingit a Catalunya el 1929.

Tanmateix, el 2004 va reaparèixer un exemplar al Parc Natural del Cadí-Moixeró.

tracking