SEGRE

SERVEIS PROVEÏMENTS

Cisternes per subministrar aigua de boca als seixanta veïns del poble de Peramea

Part de la canonada que s’ha renovat de la xarxa de distribució.

Part de la canonada que s’ha renovat de la xarxa de distribució.AJUNTAMENT DE BAIX PALLARS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El nucli de Peramea, a Baix Pallars, utilitza camions cisterna per donar aigua de boca als seixanta veïns mentre no finalitzin les obres de millora en la captació i a la xarxa de distribució de l’aigua. L’alcaldessa de Baix Pallars, Anna Sentinella, va assegurar que les cisternes han servit per reparar una situació d’emergència amb talls en el subministrament pel mal estat de la xarxa de distribució. Aquesta setmana han estat necessaris fins a set camions cisterna de 13.000 litres cadascun d’aigua clorada per a consum humà.

L’ajuntament va emetre un ban per informar sobre les hores de càrrega dels dipòsits i va demanar als veïns un ús responsable de l’aigua. Segons la primer edil, està previst que la setmana vinent els treballs quedin finalitzats i s’acabin els problemes després de gairebé tres setmanes de talls. Va explicar que la calç havia obstruït el pas de l’aigua per la canonada principal, que s’ha hagut de canviar per una altra de nova i amb moltes més garanties.

S’ha actuat en 1,9 quilòmetres de la xarxa que era molt antiga i passada per la muntanya i s’han canviat fins a cinquanta arquetes al llarg de tot el recorregut. Els treballs han comptat amb una ajuda de l’Agència Catalana de l’Aigua i fons propis del consistori.

tracking