SEGRE

SUCCESSOS EMERGÈNCIES

L'explosió d'una bombona destrossa un magatzem a Torregrossa

Va ser a les 13.36 hores al carrer Sant Antoni, al pati d'una casa deshabitada i no hi va haver ferits || Es desconeixen les causes de la deflagració

Estat en el qual va quedar el magatzem després de l’explosió de la bombona de càmping gas.

Estat en el qual va quedar el magatzem després de l’explosió de la bombona de càmping gas.BOMBERS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’explosió d’una bombona de càmping gas va destrossar ahir al migdia part d’un magatzem d’una casa deshabitada a Torregrossa. La deflagració es va produir, per causes desconegudes, a les 13.36 hores a l’interior d’un pati d’un habitatge que dona al carrer Sant Antoni, al número 76. Es va sentir una forta explosió que va provocar que s’esfondrés part del magatzem, es desmuntessin les portes i es trenquessin els vidres, entre altres efectes.

Al lloc van anar-hi diverses patrulles dels Mossos d’Esquadra, cinc dotacions dels Bombers de la Generalitat i ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). El primer que van fer els efectius d’emergència va ser assegurar la zona i comprovar que no hi hagués cap persona ferida. Després de descartar que hi hagués damnificats, els Bombers van comprovar els danys causats per l’explosió.

Concretament, la deflagració va fer malbé la coberta, i part de la façana i del forjat de la primera planta del magatzem. També van caure envans de l’habitatge contigu. Després d’això, es va abalisar la zona i es va tallar el carrer al trànsit.

L’alcalde d’aquesta localitat del Pla d’Urgell, Josep Maria Puig, va explicar a aquest diari que “per fortuna tot ha quedat en un ensurt. Els danys materials són rellevants però el més important és que ningú ha resultat ferit. La casa està deshabitada i al costat hi ha un altre magatzem i un pati”.

El primer edil va afegir que “no sabem com ha pogut explotar”. Puig també va afirmar que “el tècnic municipal farà una anàlisi dels danys i quin tipus d’actuació s’ha de fer per desenrunar, i hem tallat el carrer”.Aquest tipus d’incidents no són habituals a les comarques de Lleida però se n’han registrat alguns. Per exemple, el mes de març passat, a Alcarràs, un ramader va resultar ferit quan es va produir una explosió per l’acumulació de gas en una granja.

L’agost de l’any passat, una reacció entre dos productes químics en una empresa dedicada a la fabricació de fertilitzants i fitosanitaris a Sudanell va provocar una deflagració que va generar un gran núvol roig. Una persona va resultar intoxicada. I l’any 2020, a Torrefarrera, un camioner va resultar ferit greu a l’explotar-li una bombona de càmping gas quan es trobava a l’interior de la cabina del tràiler.

tracking