SEGRE

FIRES AGRICULTURA

La Fira de Maials preveu un rècord de vendes d'oli i superar els 12.000 litres del 2019

Bona afluència de visitants al recuperar la presencialitat del certamen, que compta amb un centenar d'expositors || Arbeca recrea com es recollien olives antigament per la Fira de Santa Caterina

La consellera Jordà va visitar també les instal·lacions de la Cooperativa de Maials.

La consellera Jordà va visitar també les instal·lacions de la Cooperativa de Maials.E. FARNELL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La bona afluència de públic des de primera hora del matí d’ahir fa preveure que aquest any se superaran els 12.000 litres d’oli venuts aquest cap de setmana a la Fira de l’Oli Verd de Maials, amb la qual cosa s’arribarien a superar les vendes del 2019, abans de la pandèmia. La consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, va ser l’encarregada d’inaugurar el certamen, i va posar en relleu el fet de recuperar la presencialitat del certamen i també l’oli, que és “de màxima qualitat”. Va assegurar que el regadiu és “una estructura d’Estat i vital per aconseguir fixar nous agricultors al territori” i va recordar que el pressupost del Govern incorpora una part important a favor de nous regadius i de la modernització.

Per la seua banda, el president de la cooperativa del Camp Foment Maialenc, Sisco Teixidó, va assegurar que aquest any l’entitat produirà més d’1,2 milions de quilos d’oli entre els 550 productors. Va explicar que el preu de la garrafa de cinc litres és de 23 euros i que el 70 per cent de la collita s’exporta a Itàlia, Holanda o França. Per la seua banda, l’alcalde de Maials, David Masot, va destacar que la previsió de vendes en el certamen és molt bona “perquè la gent té ganes de fira i de comprar”.

Va afegir que l’oferta d’activitats durant el cap de setmana atraurà molts visitants, no només a comprar sinó a participar en els tallers, degustacions, activitats i xarrades relacionades amb el sector i l’oli. Per la seua banda, el president de la DO Garrigues, Enric Dalmau, va assegurar que aquest any la producció se situarà en els 4 milions de quilos d’oli. La DO exporta la meitat de la producció a Europa, però també al Japó, la Xina i els Estats Units.

Dalmau va insistir en la necessitat d’implantar nous regadius, ja que “permet assegurar una producció estable i modernitzar i diversificar les explotacions”.D’altra banda, a Arbeca va tenir lloc, en el marc de la Fira de Santa Caterina, la cinquena edició de la Trail Running. Més tard, es va organitzar una activitat teatralitzada amb la qual es recreava com es recollien de color d’oliva antigament, així com l’espectacle infantil El petit circ, entre altres actes. L’alcalde del municipi, Sergi Pelegrí, va valorar positivament el funcionament de les activitats i els protocols per la Covid-19.

La consellera Jordà va visitar també les instal·lacions de la Cooperativa de Maials.

La consellera Jordà va visitar també les instal·lacions de la Cooperativa de Maials.E. FARNELL

tracking