SEGRE

MEDI AMBIENT SENDERS

Rehabiliten el pont de Monares a Llimiana i allarguen el camí de Cellers

La passarel·la té danys pel pas del temps encara que no hi ha perill per a la circulació

La passarel·la actual al pont i l’inici de la carretera local.

La passarel·la actual al pont i l’inici de la carretera local.J. PERÓ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Diputació ha licitat les obres per reparar el pont de Monares, al tram inicial de la carretera local de Llimiana, l’LV-9121, construït als anys trenta del segle passat i amb greus patologies associades a l’antiguitat i falta de conservació. El projecte també preveu crear una nova via verda de 600 metres que enllaçarà l’actual sender habilitat en part de l’embassament de Cellers, fins a la zona coneguda com la platgeta de Llimiana. Malgrat que el pont presenta “greus” patologies a l’estructura, no hi ha perill per al pas de vehicles ni de camions segons el diputat dels Serveis Tècnics de la Diputació, Marc Baró.

La rehabilitació permetrà l’adequació de la plataforma per garantir el sistema de contenció, i que el pont pugui assumir càrregues més grans. A més es generarà un nou espai addicional de pas per a vianants

La Diputació invertirà 1,1 milions d’euros en la reparació del pont i ampliar el sender natural

El projecte preveu una inversió d’1,1 milions d’euros i la construcció d’una passarel·la adossada al pont i al tram inicial de la carretera de Llimiana. Es tracta de la instal·lació d’una estructura adossada al costat esquerre de la via i la construcció d’un mur d’escullera per sustentar part d’aquesta passarel·la, segons van explicar fonts de la Diputació.

Aquesta actuació donarà continuïtat al sender de 3,3 quilòmetres que passa per diferents llocs d’interès a l’altre costat del llac.

Una ruta natural que recorre el pantà, el poble i l’estació

El nou sender de 600 metres de longitud donarà continuïtat al que ja hi ha creuant l’embassament amb la passarel·la adossada al pont de Monares i seguint al costat de la carretera fins a arribar a la zona de la platgeta. Serà un recorregut de poc més de quatre quilòmetres que es podrà fer a peu o amb bicicleta.

Aquesta zona de bany al pantà és molt freqüentada per veïns i turistes, especialment durant els caps de setmana de l’estiu i alguns festius, quan s’hi congreguen desenes de persones. El sender va ser condicionat gràcies a un conveni que van firmar Endesa (amb la cessió dels terrenys), l’ajuntament de Castell de Mur i el consell del Pallars Jussà. La creació d’aquest itinerari fa vuit anys va costar 387.000 euros

tracking