SEGRE

INICIATIVES PROJECTES

El Centre Empresarial i Tecnològic de la Seu d'Urgell acollirà un laboratori de 5G

Puigneró presentant ahir a Organyà l’Àrea 5G del Pirineu.

Puigneró presentant ahir a Organyà l’Àrea 5G del Pirineu.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Centre Empresarial i Tecnològic de l’Alt Pirineu (Cetap) de la Seu acollirà un laboratori que oferirà formació i les empreses podran desenvolupar i testar projectes basats en el 5G. Aquest projecte forma part de l’Àrea 5G del Pirineu, que va presentar ahir el vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró. Va explicar que es convertirà en un “gran pas” per a la repoblació, ajudarà a arrelar persones i activitats a les comarques de muntanya i afavorirà el desenvolupament econòmic i social.

L’Àrea 5G beneficiarà les comarques de la Ribagorça, Sobirà, Jussà, Alt Urgell i Solsonès. D’altra banda, Puigneró va avançar que preveu tancar un acord amb l’Estat perquè la fibra òptica de la Generalitat arribi al Pont de Suert a través de l’N-260. Aquesta és l’única capital de comarca catalana que encara no compta amb la xarxa de fibra del Govern.

Puigneró també va participar en el consell rector de l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA), on va anunciar l’elaboració d’un pla estratègic del Pirineu i l’aprovació d’una nova llei de Muntanya per “atreure capital humà, residents permanents i activitat econòmica” tot l’any.

tracking