SEGRE

El Govern desplegarà 220 nous quilòmetres de fibra òptica a les comarques de Ponent

Arribaran a 34 nous municipis amb una inversió de 14 milions d'euros

El vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, el delegat del Govern, Bernat Solé, i el secretari d'Infraestructures, Isidre Gavín, en roda de premsa a Lleida aquest dijous.

El vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, el delegat del Govern, Bernat Solé, i el secretari d'Infraestructures, Isidre Gavín, en roda de premsa a Lleida aquest dijous.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern té previst començar properament les obres per desplegar 220 nous quilòmetres de fibra òptica a les comarques de Ponent. Actualment hi ha 233.000 habitants connectats en aquestes comarques i amb aquest projecte se n'hi sumaran 30.000 més. La fibra arribarà a 34 nous municipis i segons ha explicat el vicepresident Jordi Puigneró cada vegada cal fer major inversió per arribar-hi ja que són petits i distants. Per aquest motiu el pressupost serà de 14 milions d'euros i també es connectaran 7 nous polígons que se sumaran als 31 ja connectats.

El projecte es desenvoluparà durant el 2022 perquè segons Puigneró, la fibra és un "instrument fonamental" contra el despoblament i no es pot deixar només "en mans del mercat" aquest procés.

Puigneró ha recordat que la passada legislatura es va fer un esforç important per intentar fer arribar la fibra a totes les capitals de comarca del país. Es va aconseguir amb totes menys amb el Pont de Suert, tot i que ja està tot preparat i ara l'executiu està a l'espera del permís de Foment per poder passar els cables pel port de Perves.

Ara segons el vicepresident, es "redobla l'aposta" i el pressupost per eixamplar la fibra al 2022 dobla el de la legislatura passada. Segons Puigneró, s'ha pogut comprovar que la fibra és fonamental, no només per a la nova "economia digital" sinó també per serveis com l'educació, la salut i l'oci, entre d'altres. Per aquest motiu, se situa com un "gran instrument" per la lluita contra el despoblament i per tant a favor del repoblament i l'arrelament. Amb la fibra es pot fixar laboralment la gent al territori, ha remarcat.

En aquest sentit, Puigneró ha assenyalat que no es pot deixar només a mans del mercat el desplegament de la fibra i per això el Govern vol tenir un paper actiu en el desplegament. L'objectiu és que també tinguin oportunitats els petits operadors i no només els grans.

tracking