SEGRE

TRIBUNALS DESNONAMENTS

El jutge suspèn el llançament de les nou famílies d'Aitona

Permetrà tenir més temps per arribar a acords amb la Sareb

Les famílies afectades pel llançament de les seues cases d’Aitona.

Les famílies afectades pel llançament de les seues cases d’Aitona.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Jutjat de Primera Instància número 5 de Lleida ha suspès el desnonament previst per a l’1 de desembre de nou famílies d’Aitona que resideixen en un bloc de pisos del carrer Portal, propietat de la Societat de Gestió d’Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb) o banc dolent, segons va confirmar l’alcaldessa de la població, Rosa Pujol. D’aquesta manera, es tindrà més temps per arribar a un acord amb les famílies afectades, set de les quals d’origen magrebí, ja que la Sareb està disposada a negociar-hi per evitar el desallotjament, bé mitjançant un lloguer social, encara que també es contempla la venda dels habitatges als inquilins que optin per aquesta possibilitat (vegeu SEGRE d’ahir). Pujol va indicar que es continuarà parlant amb la Sareb i amb els Serveis Socials de la Generalitat.

L’alcaldessa es va reunir dimarts a la nit amb les famílies que estan disposades també a negociar amb la Sareb, que analitzarà cada cas individual per buscar la solució al desallotjament. El Govern ja va deixar clar dies enrere que no es preveuen trasllats ni reubicacions. El jutge va ordenar desnonar les nou famílies a instàncies de la Sareb després de quedar-se el bloc d’habitatges de la promotora en fallida Mediterráneo Investment Partners (vegeu SEGRE del 17 i 18).

Els inquilins asseguren que “no volen ser tractats com okupes” ja que tenen els contractes en regla i volen seguir a la població on estan empadronats i tenen els seus fills escolaritzats.

tracking