SEGRE

METEOROLOGIA PRECIPITACIONS

Gruixos de fins a mig metre al Pirineu asseguren l'inici de l'esquí

Les precipitacions van arribar a tot el Pirineu i al pla van seguir les pluges amb més de 60 litres a la Noguera, Garrigues i Pla || La C-12 tallada a Àger per una allau i cadenes a la Bonaigua

Màquines treballant ahir a l’estació de Boí Taüll.

Màquines treballant ahir a l’estació de Boí Taüll.TUIXENT-LA VANSA

Creat:

Actualitzat:

El temporal que ha assolat tot Catalunya des de la matinada de dimarts va portar ahir al Pirineu la primera gran nevada de la temporada, que assegura l’obertura imminent de la majoria de les estacions d’esquí. Les precipitacions van deixar registres de fins a mig metre de neu a Boí Taüll, 35 centímetres al Port del Comte, 23 a Espot, 22 a la cota 2.000 de Port Ainé i 15 al port de la Bonaigua, on a primera hora del matí va ser obligatori l’ús de cadenes per poder circular. La cota va baixar puntualment en algunes valls i va tenyir de blanc el Pont de Suert o les cotes més altes del Montsec.

Les temperatures van caure en picat i a Boí i Espot els termòmetres van arribar a marcar 9,1 graus sota zero, la xifra més baixa de Catalunya. D’altra banda, a les comarques del pla es van mantenir les pluges i en algunes localitats com Camarasa van caure fins a 65 litres per metre quadrat entre dimarts i ahir. De fet, al seu terme municipal hi va haver un despreniment de roques a la C-12 a la zona de l’Ametlla del Montsec.

La via va estar tancada durant més de dos hores. A mig matí es va restablir el pas de vehicles i seguia la neteja de la calçada, segons el Servei Català de Trànsit.En altres municipis del pla les pluges també van ser abundants. Durant tot el temporal es van acumular 67 litres per metre quadrat a Alcarràs, 66 tant a Mollerussa com a Vinaixa, 62 a Alguaire, 58 a Solsona i 46 a Tremp, segons les dades del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat).A la tarda les nevades també van tenyir les muntanyes de Prades i es van intensificar al Pirineu.

Les previsions indiquen que les precipitacions es mantindran fins al cap de setmana i en totes les cotes del Pirineu i el Prepirineu amb l’arribada de fronts d’origen polar que faran baixar la temperatura, especialment a partir de diumenge. Les pluges seran mínimes al pla de Lleida i a les comarques de muntanya seran en forma de neu, encara que també lluirà el sol, segons el Meteocat.

L’esquí assegura la seua imminent obertura

Els registres de neu acumulada durant aquests dies i les previsions per al cap de setmana permeten donar el tret de sortida a la temporada d’esquí.

Així, les estacions d’Espot i Port Ainé, al Sobirà, preveuen obrir demà, igual que l’estació d’esquí nòrdic de Tuixent, mentre que Baqueira Beret i Boí Taüll estrenaran la campanya dissabte, de la mateixa manera que Ordino i Arcalís, a Andorra. Per la seua part, el Port del Comte i Tavascan mantenen les previsions per obrir el pont de la Puríssima. Els complexos del Pirineu aragonès no avançaran la seua obertura malgrat les nevades que hi ha hagut en les últimes hores i mantenen l’inici de temporada per al pont.

tracking