SEGRE

TRIBUNALS JUDICI

“Em tocava i em deia que, si no l'hi permetia, mataria la meua mare”

Jutgen l'home acusat de violar i maltractar la seua dona i abusar de la seua fillastra a Preixana || El sospitós ho nega i Fiscalia li demana més de 24 anys de presó

L’acusat, ahir a la banqueta de l’Audiència de Lleida.

L’acusat, ahir a la banqueta de l’Audiència de Lleida.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una dona i la seua filla de 15 anys van relatar ahir les suposades agressions sexuals i maltractaments que van patir durant anys per part del seu marit i padrastre, respectivament, a Preixana. L’acusat, B.E.K., de 35 anys, està en presó preventiva des del setembre del 2020 per aquestes acusacions i ja ha estat condemnat per tracte vexatori a la seua parella. La denunciant va afirmar que “era violent, em forçava a mantenir relacions sexuals i m’amenaçava dient que només la mort ens separaria”.

Va afirmar que la seua parella l’obligava a portar vel i li prohibia relacionar-se amb altres persones. També va explicar que un dia va voler estavellar el cotxe amb elles i el fill que tenen en comú dins. “Un dia que no el vaig deixar entrar a casa perquè li tenia por ens va amenaçar dient que ens assassinaria.” Per la seua part, la menor va afirmar que “em feia tocaments i em va dir que, si no l’hi permetia, mataria la meua mare”.

Un d’aquests episodis l’hauria presenciat la dona, que va explicar que, davant de la negativa de tenir relacions, va anar a l’habitació de la seua filla per abusar d’ella. «Me’l vaig trobar a sobre de la nena i vaig aconseguir que marxés. Em va dir: “El que tu no em vas donar, m’ho donarà la teua filla.» Arran d’aquests fets, la menor va explicar que els tocaments es produïen des dels 11 anys i que fins i tot es masturbava davant d’ella.

També hauria pegat als dos nens. L’acusat va negar els fets i va titllar la dona de “manipuladora”. La Fiscalia sol·licita una condemna de 24 anys i mig de presó. En canvi, la defensa demana l’absolució.

Absolt un altre home de violar la nòvia a Tremp

L’Audiència de Lleida ha absolt per falta de proves l’acusat de maltractar i violar la que va ser la seua parella al domicili de Tremp en el qual convivien. S’enfrontava a una petició fiscal de 13 anys i mig de presó.

El tribunal determina que en aquest cas ha de prevaler el principi jurídic in dubio pro reo –en cas de dubte, a favor de l’acusat–, perquè no hi ha ni indicis ni proves suficients que acreditin els fets de què se l’acusava. Així mateix, afirma que la denunciant ha modificat la seua declaració al llarg del procés.En el judici, l’home va negar que agredís, maltractés o forcés sexualment la denunciant i va afegir que “mai no vaig controlar els horaris ni la roba amb què vestia”. En canvi, la dona va declarar que “m’insultava, controlava com vestia i a quina hora tornava quan sortia de festa i en una ocasió en què em vaig negar a mantenir relacions sexuals, em va agafar pel coll i em va forçar”.

La Fiscalia va donar credibilitat a la denunciant i va sol·licitar que s’imposés a l’acusat dos anys i mig per un delicte de violència física i psíquica habitual amb l’agreujant d’haver-se comès al domicili, deu anys per agressió sexual amb l’agreujant de parentiu i un any per maltractament familiar, però l’Audiència l’ha absolt.

tracking