SEGRE

TRIBUNALS JUDICIS

Quatre anys de presó per a un piròman de Balaguer

Va provocar un incendi en un bloc de pisos de la capital de la Noguera || Li apliquen un atenuant de trastorn mental

Vista de l’entrada a l’Audiència de Lleida, al Canyeret.

Vista de l’entrada a l’Audiència de Lleida, al Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida va condemnar ahir a una pena de quatre anys de presó un home que va reconèixer que va provocar un incendi en un bloc d’habitatges a Balaguer l’estiu de l’any passat. Va ser un judici per conformitat després de l’acord al qual van arribar les parts. El Ministeri Públic sol·licitava inicialment una condemna de sis anys de presó.

Tanmateix, l’acord es va tancar en quatre anys de presó a l’aplicar a l’acusat la circumstància atenuant de trastorn mental. El processat, de 48 anys i que fins ahir es trobava en situació de presó preventiva per aquests fets des de finals del juliol del 2020, va ser condemnat per un delicte d’incendi que comporta un perill per a la vida o la integritat física de les persones. D’aquesta forma, el tribunal va considerar provat que l’acusat “amb ànim de causar propagació”, va cremar una butaca del traster que es trobava al quart pis d’un edifici habitat a la capital de la Noguera.

Concretament, hi havia inquilins en 11 dels 12 habitatges del bloc i l’acusat “en tenia coneixement”. L’incendi no va causar ferits però sí que va provocar desperfectes en els elements comuns de l’edifici, valorats en 2.131 euros que haurà d’abonar a la comunitat de propietaris de l’edifici. En el moment dels fets l’acusat patia un trastorn psicòtic que li afectava parcialment les capacitats volitives i cognitives, per la qual cosa se li va aplicar l’atenuant d’eximent parcial.La Fiscalia va obrir l’any passat quatre diligències d’investigació per delictes d’incendi que comportin un perill per a la vida o la integritat física de les persones, un cas més que l’any anterior.

Així mateix, també hi va haver tres casos per incendis forestals –10 el 2019–, tres d’incendis de vegetació no forestal –0 el 2019– i cinc més d’incendis per imprudència, quatre més que l’exercici anterior.

tracking