SEGRE

SUCCESSOS TRIBUNALS

A judici per tràfic de cocaïna i 'maria' des de la Noguera

Vuit acusats que seran jutjats la setmana que ve a l'Audiència de Lleida || Demanen vuit anys per al presumpte capitost

Vista de la seu de l’Audiència de Lleida al Canyeret.

Vista de la seu de l’Audiència de Lleida al Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Fiscalia demana 8 anys de presó per a un home acusat de liderar des de la comarca de la Noguera una organització criminal de tràfic de cocaïna i marihuana, que operava a tot Catalunya. El judici per aquests fets se celebrarà la setmana vinent, els dies 1 i 2 de desembre a l’Audiència de Lleida i juntament amb el presumpte líder de l’organització seran jutjades set persones més, que s’enfronten a penes d’entre 4 anys i 9 mesos a 7 anys de presó. Segons l’escrit d’acusació del Ministeri Públic, els fets van tenir lloc durant l’any 2019, almenys fins a la desarticulació de l’organització el novembre d’aquell any.

Els detinguts, segons la Fiscalia, tenien vincles amb altres grups per assegurar-se que la droga arribés a diverses zones de Catalunya, fins i tot amb enllaços amb les Balears. L’escrit d’acusació atribueix a cadascun dels acusats una tasca dins de l’organització criminal per al tràfic de cocaïna i marihuana. Des del contacte amb altres grups criminals per al proveïment i distribució de les substàncies estupefaents, fins a la preparació de les dosis per a la venda al detall al carrer.

La Fiscalia assenyala que fins i tot el capitost posava vehicles a disposició de la resta de membres de l’organització per al trasllat de la droga i que fins i tot va arribar a portar consumidors al domicili d’alguns dels acusats. Segons l’escrit del Ministeri Públic, durant l’operació policial, que va tenir lloc el 20 de novembre del 2019, els agents van poder intervenir importants quantitats de cocaïna i marihuana en els diferents escorcolls en domicilis i vehicles dels acusats. La Fiscalia sol·licita per al principal acusat 8 anys de presó, sis per un delicte contra la salut pública i dos per pertinença a grup criminal.

Per a la seua mà dreta demana una pena de 7 anys de presó i per dos acusats més, 6 anys i 3 mesos a cadascun. Per a uns altres quatre, demana una pena de 4 anys i 9 mesos. Tots es troben en presó preventiva des del seu arrest excepte un d’ells, que va sortir l’agost del 2020.

tracking