SEGRE

INICIATIVES TERCERA EDAT

Bovera estrena un menjador social per a la gent gran

A partir d'aquest dilluns 29 i ja hi ha gairebé 20 persones apuntades || Ofereix menús complets per cinc euros els feiners

El Casal Social, que oferirà menús a la tercera edat.

El Casal Social, que oferirà menús a la tercera edat.O.A.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Bovera obrirà aquest dilluns 29 un menjador social al Casal que servirà menús de dilluns a divendres entre les 13.00 i les 14.00 hores a les persones de la tercera edat de la població. L’objectiu, segons l’alcalde d’aquesta població de les Garrigues, Òscar Acero, és que les persones grans que viuen soles surtin de casa i tinguin garantit un menjar calent cada dia. “Preparar-se per sortir de casa i relacionar-se amb altres veïns és un incentiu per a aquest col·lectiu que no volem deixar desatès”, va indicar.

De moment, ja s’hi han apuntat prop d’una vintena d’interessats. El menú, que consistirà en un primer i segon plats amb postres a més de vi o aigua, costarà 5 euros, encara que la intenció és aconseguir subvencions per abaratir el cost. La carta l’elaborarà la família que actualment gestiona el casal social i que coordinarà aquest servei juntament amb l’ajuntament, la Llar de Jubilats i el consell de les Garrigues.Bovera tenia censats el 2020 un total de 248 habitants, dels quals més del 50% són persones grans “a qui volem prestar un servei durant els dies laborals ja que el cap de setmana poden estar amb les seues famílies”, va assenyalar l’alcalde.

“Creiem que cal incentivar els serveis en aquest sector de la població que decideix estar a les seues cases i, per descomptat, es compliran totes les normatives que exigeix la conselleria de Salut per evitar contagis per la pandèmia de Covid”, va dir. Les Garrigues és una de les comarques de Catalunya amb l’índex de població envellida més alt. Per aquesta raó, alguns ajuntaments han posat en marxa centres d’atenció que donen serveis a les persones de la tercera edat, com és el cas de l’Albi. L’alcaldessa, Anna Feliu, va indicar que el servei de menjador que es va posar en marxa fa uns anys a l’esmentat centre d’atenció als avis es va suspendre per la Covid i encara no està previst tornar a posar-lo en servei.

En aquest sentit, Acero va dir que el menjador social que s’estrena és pioner a Ponent.

tracking