SEGRE

INFRAESTRUCTURES FERROCARRIL

FGC inverteix 1,4 milions per anul·lar el pas a nivell del polígon de Balaguer

El projecte contempla una plataforma elevada per salvar les vies i el canal

La zona en la qual es contempla el pas elevat.

La zona en la qual es contempla el pas elevat.P. B

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) invertirà 1,4 milions d’euros en la supressió del pas a nivell número 18 de la línia de tren de la Pobla, pròxim a les instal·lacions de l’antiga Safyc a Balaguer. L’empresa pública ha tret a licitació les obres que contemplen un pas elevat sobre la línia i el canal de Balaguer que millorarà la seguretat de pas dels usuaris a l’accés al polígon industrial Camp Llong. El projecte també inclou la connexió amb el camí de Vallfogona de Balaguer amb la carretera C-13.

La nova plataforma, que tindrà una longitud de 25 metres, també facilitarà el pas de vianants en els dos laterals de la via amb una vorera de més de dos metres d’ample.La Paeria de Balaguer va sol·licitar a Ferrocarrils un pas d’aquestes característiques per millorar la seguretat en aquest encreuament amb el canal, molt transitat per anar al polígon i cap al camí de Vallfogona de Balaguer. Aquest serà el segon pas elevat de la capital de la Noguera per salvar les vies del tren. El primer és per als vianants a la carretera de Camarasa, encara que aquest no va quedar suprimit.

La línia de la Pobla té actualment vint passos a nivell, dels quals tretze són amb barreres i senyalització acústica i lluminosa, mentre que uns altres set manquen de barreres i només tenen senyals de llum i so. L’any passat es van invertir 200.000 euros a suprimir el pas al camí de Vilanova de la Sal que no tenia barreres. Ferrocarrils preveu unes altres set operacions d’aquest tipus al llarg del traçat de la línia.Aquest pas elevat a la zona del polígon industrial se sumarà a la reforma del tram urbà de la línia per integrar-la com a tramvia a la ciutat.

Aquest projecte abasta 700 metres de longitud a l’entorn de l’estació de tren i el passeig de l’Estació.

tracking