SEGRE

OBITUARI POLÍTICA

Mor Francesc Borrell, històric del PSC i alcalde de Salàs durant divuit anys

Va ser promotor del patrimoni etnològic del Pirineu i del Jussà des de l'àmbit local

Imatge d’arxiu de Francesc Borrell.

Imatge d’arxiu de Francesc Borrell.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El socialista Francesc Borrell, alcalde de Salàs de Pallars durant els últims divuit anys, va morir ahir als 62 anys d’edat al no poder superar un càncer que li va ser diagnosticat fa sis mesos. Borrell tenia una llarga trajectòria política al Jussà com a alcalde i com a conseller comarcal. Historiador i mestre de professió, va treballar per preservar el patrimoni etnològic des de l’àmbit local.

Va ser l’impulsor del projecte turístic de les Botigues Museu i el Centre d’Interpretació de l’Antic Comerç (CIAC) de Salàs de Pallars. El projecte es va inaugurar el 2007 i la iniciativa ha rebut el premi de Turisme de la Generalitat. Les condolences no van tardar a arribar davant de la pèrdua de Borrell.

El primer secretari de la Federació del PSC a Lleida, Òscar Ordeig, va destacar la llarga trajectòria política de Borrell en la defensa del Pallars i del Pirineu. “El seu treball durant 18 anys a l’ajuntament és el llegat més clar de la seua trajectòria i de l’empremta que deixa als veïns de Salàs i la comarca del Jussà”, va dir. Per la seua part, Sílvia Romero, secretària de l’agrupació Compromís x Tremp, va recordar la seua insistència a treballar fins a l’últim moment i la seua passió per dinamitzar turísticament el Jussà.

El president del Jussà, Josep Maria Mullol, va traslladar les seues condolences a la família. L’agrupació encara no ha decidit qui substituirà Borrell a l’alcaldia de Salàs.

La ministra Sánchez i Salvador Illa mostren les seues condolences

Durant el dia d’ahir van ser moltes les condolences que es van expressar a través de les xarxes socials.

La ministra de Transport, Raquel Sánchez (PSOE), va publicar: “Molt trista per la mort del Francesc Borrell, referent polític al Pallars. Vull traslladar les meues condolences a familiars, amics i coneguts”. També des de la delegació d’ERC al Pirineu van lamentar la pèrdua de l’alcalde: “Un polític de referència i molt bona persona.” Salvador Illa també va expressar la seua pena.

“Ens ha deixat Francesc Borrell, company, alcalde i un gran defensor del socialisme, del Pallars i el Pirineu.” També el socialista Fèlix Larrosa va publicar: “Gran alcalde i millor persona.”.

tracking