SEGRE

TURISME NOUS ESTABLIMENTS

Cabanes de volta del Segrià i les Garigues podran ser allotjaments turístics

Municipis de les Garrigues i el Segrià reclamen aquesta mesura || Pendent de l'aprovació dels pressupostos del Govern

Una de les cabanes de volta a Torrebesses, preparada per utilitzar-se com a allotjament rural.

Una de les cabanes de volta a Torrebesses, preparada per utilitzar-se com a allotjament rural.M.U.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els canvis introduïts a la llei d’Acompanyament dels Pressupostos de la Generalitat del 2022 per afavorir la reactivació econòmica i el repoblament en l’àmbit rural anunciades dijous pel conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, permetran reutilitzar les cabanes de volta com a allotjament turístic si prosperen els pressupostos. S’inclouen al punt que fa referència a permetre que s’ampliïn masies o cases rurals per a usos auxiliars i turístics quan es tracta de turisme rural, cosa que obre la porta a reutilitzar construccions amb usos diferents de l’agrícola i ramader. Fonts de la conselleria van assegurar que són edificacions catalogades, per la qual cosa hi estarien incloses.

En el mateix sentit es va manifestar el president de l’Associació de Micropobles de Catalunya i alcalde de Torrebesses, Mario Urrea, que promou aquesta iniciativa. Els primers projectes per utilitzar cabanes de volta a Lleida com a allotjaments turístics estan paralitzats, així com la possibilitat que més d’un centenar de municipis de la província puguin allotjar turistes en aquestes instal·lacions i altres construccions de pedra seca. El nou decret de Turisme de la Generalitat va obrir la porta a mitjans de l’any 2020 a recuperar aquests elements de l’arquitectura popular com a allotjaments turístics i va deixar en mans dels ajuntaments la seua regulació.

Tanmateix, la llavors conselleria de Territori i Sostenibilitat va adduir que la llei d’Urbanisme no permet el canvi d’ús agrari a turístic, per la qual cosa les discrepàncies entre conselleries van frenar aquesta iniciativa.Ara, aquests canvis integrats a la llei d’Acompanyament dels Pressupostos tenen la intenció de simplificar els tràmits urbanístics per afavorir la posada en marxa de nous projectes com reutilitzar les cabanes de volta.

tracking