SEGRE

POLÍTICA PARTITS

Presenten 41 esmenes al pressupost de la Diputació

De PSC, UA i Cs, amb inversions en carreteres i patrimoni || Està previst que els comptes es debatin en el pròxim ple

Jiménez i Larrosa ahir a la seu del PSC.

Jiménez i Larrosa ahir a la seu del PSC.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els grups del PSC, UA i Cs a la Diputació, a l’oposició, han presentat 41 esmenes al pressupost de la corporació per al 2022, que està previst que es debati en el ple d’aquest mes. El portaveu socialista, Fèlix Larrosa, va explicar ahir que han proposat 21 esmenes, a més de 18 preguntes. Demanen partides, per exemple, per al pla de muralles de Lleida ciutat i la construcció d’una rotonda en una via que uneix Torrefarrera i Torre-serona (que també beneficiaria els veïns de Benavent).

Larrosa va assegurar que el pressupost preveu 600.000 euros per a l’alberg de Pardinyes i va demanar que aquests diners es destinin “a la Fundació Pardinyes per poder fer la residència de gent gran”. El diputat socialista Agustí Jiménez va assenyalar que “probablement el nostre sentit del vot variarà respecte al de l’any passat”, quan van donar suport als comptes, a causa de l’“incompliment” dels pactes que ja van denunciar des del PSC. Larrosa va dir que “ara per ara” votaran no al pressupost, encara que es va mostrar obert al diàleg amb l’equip de govern (ERC i JxCat).

UA ha presentat nou esmenes i el seu portaveu, Amador Marquès, va dir que “de moment tenim clar que no hi votaríem en contra”. Proposen, per exemple, continuar amb la millora de la carretera de Vilamòs i destinar 50.000 euros al Freeride World Tour que se celebrarà a Baqueira.Ciutadans planteja un total d’onze esmenes i inclouen una partida per a la modernització del Canal de Pinyana. La seua portaveu, María Burrel, va apuntar que estan pendents d’una reunió amb l’equip de govern i va dir que el seu vot a favor està descartat.

El Comú ja va anunciar que no presentaria esmenes i que hi votaria en contra.El pressupost de la Diputació per a l’any que ve ascendeix a 143,69 milions, dels quals més de 12 seran per a carreteres (8 per a la millora de vies i 4,5 per a manteniment) i n’hi haurà set més en ajuts contra la despoblació. El pla bianual d’inversions comptarà amb dinou milions, nou dels quals per a l’any que ve.

tracking