SEGRE

MOBILITAT INTERNACIONAL

Andorra planteja construir un telecabina fins a l'aeroport de la Seu

Proposa combinar aquest transport i tramvies

L'aeroport de la Seu.

L'aeroport de la Seu.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern d’Andorra va presentar ahir un estudi encarregat pel ministeri de Presidència, Economia i Empresa que considera viable unir amb un telecabina l’aeroport de la Seu d’Urgell amb la parròquia de Sant Julià de Lòria, la més pròxima a la frontera. El document planteja un sistema de transport públic que combinaria telecabina i tramvia per unir diferents parròquies. El primer tram, que travessaria la frontera i connectaria amb l’aeroport, suposaria un cost de 111 milions d’euros.

El ministre d’Economia, Jordi Gallardo, va presentar aquest estudi en la comissió legislativa d’economia del Consell General. Segons s’extreu del document, el telecabina podria transportar 16.000 persones al dia. La segona fase proposa enllaçar amb un tramvia Sant Julià de Lòria i Escaldes, amb parades a Santa Coloma i Andorra la Vella.

La tercera i quarta connectarien de nou mitjançant el telecabina Escaldes i la Massana i Escaldes i Encamp.Els diferents mitjans de transport podrien rebre fins a 21 milions de viatgers a l’any, cosa que permetria complir amb els objectius ambientals de mobilitat i evitar els actuals col·lapses de trànsit. La xarxa viària andorrana acull fins a 337.000 desplaçaments diaris, dels quals 224.000 són en vehicles particulars. La previsió és que si les tendències de mobilitat es mantenen, quedi saturada el 2030, quan es preveuen fins a 400.000 desplaçaments diaris, segons estimacions del Govern andorrà.El conjunt del projecte requereix una inversió de 270 milions i el Govern andorrà espera executar alguna de les actuacions plantejades “abans de set anys”, mitjançant concessions o amb ajuda d’organismes internacionals.

tracking