SEGRE

TURISME PREVISIONS

El turisme voreja el ple al Pirineu pel pont de la Puríssima, Nadal i Cap d'Any

Hotels, turisme rural i bungalous superen el 90 per cent, amb establiments complets || L'aqüeducte festiu, la neu i les “ganes de sortir”, la tempesta perfecta per a un bon inici de la temporada

Espot se sumarà avui a Baqueira, Port Ainé i Boí Taüll i obrirà els cinc remuntadors.

Espot se sumarà avui a Baqueira, Port Ainé i Boí Taüll i obrirà els cinc remuntadors.FGC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sector turístic del Pirineu voreja el ple als establiments hotelers, de turisme rural i bungalous, no només per al macropont de la Constitució i la Puríssima que comença dissabte, sinó també de cara al cap de setmana de Nadal i el de Cap d’Any. En tots els casos, les reserves ja copen més del 90% del total de places i per a la Puríssima ja hi ha establiments que estan al 100%, segons van assenyalar alguns hotelers consultats. “La tendència a l’alça (un 8% de turisme) que hem registrat durant els ponts des del del 12 d’octubre s’amplia ara a l’afegir-s’hi l’oferta de neu, el pont de cinc dies i les ganes d’esquí”, va afirmar ahir Juli Alegre, que va incidir que aquestes xifres demostren la consolidació de l’auge del turisme de proximitat. L’any passat, la temporada d’esquí va estar marcada per les restriccions a la mobilitat per la pandèmia.

El president de la Federació d’Hostaleria, Josep Castellarnau, va destacar que no totes les reserves són per a tots els dies del pont, però “no ens queixem”, va assenyalar. Va afegir que “pot ser que s’arribi al 100%” d’ocupació el cap de setmana. “Hi haurà gent a tot el Pirineu.” El portaveu del sector hoteler a la Val d’Aran, Xacobé Bartolomé, va coincidir que “tenim un ple tècnic. Les condicions de la neu són molt bones i creiem que l’estació obrirà més de 100 quilòmetres” esquiables. Els hotels de temporada obren aquesta setmana i la contractació del personal ja s’ha completat amb l’inici del mes. La demanda és igual d’alta, va dir Bartolomé, “per a tota la campanya”.

Jaume Ramon, portaveu de les cases de turisme rural, va dir que estan al cent per cent també per a Nadal i Cap d’Any, mentre que en el sector del càmping, els bungalous també penjaran el cartell de complet, va explicar Alegre.

Dubtes sobre el passaport Covid i poques cancel·lacions de reserves

Els hotels “estem als llimbs”, va opinar Xacobé Bartolomé amb referència al passaport Covid al sector de l’hostaleria, que no és obligatori als allotjaments però sí a la restauració. Per a Josep Castellarnau, les possibles mesures contra els contagis són “una espasa de Dàmocles” per al sector, però és “millor que tancar”. Va admetre molts dubtes dels clients sobre el passaport, i fins i tot de preocupació sobre la situació, i va dir que hi ha hagut alguna cancel·lació davant del repunt de casos, si bé va confiar que no vagin a més. “La gent té moltes ganes de sortir”, va dir.

Espot obre avui la campanya d’esquí i Tavascan ho farà demà

L’estació d’Espot Esquí se sumarà avui a la resta de complexos del Pirineu i preveu obrir nou pistes i dotze quilòmetres esquiables amb els cinc remuntadors en funcionament. Faltarà només Tavascan, que va anunciar que obrirà la temporada dissabte. Segons dades del patronat Acem, Baqueira obrirà els 162 quilòmetres esquiables; Boí Taüll, 20 quilòmetres més, i 19 Port Ainé, als quals faltarà sumar els de Port del Comte (que ha d’obrir demà) i de Tavascan.Les estacions d’esquí preveu presentar precisament avui les novetats de la temporada. Baqueira, Port Ainé i Boí Taüll ja estan obertes, amb gruixos de fins a 115 centímetres de neu. A les últimes precipitacions s’han sumat les baixes temperatures, que permeten fabricar neu artificial per assegurar la capa blanca. L’any passat la temporada d’esquí va estar condicinada per la falta de mobilitat a causa de les restriccions per la pandèmia.

tracking