SEGRE

EMPRESES JORNADES

Lleida i Tarragona s'insten a impulsar l'agricultura i el turisme

Busquen sinergies empresarials per obrir noves oportunitats de negoci

Una de les ponències d’innovació i empresa a la Seu Vella.

Una de les ponències d’innovació i empresa a la Seu Vella.E. F

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lleida i Tarragona es van citar ahir a explorar les possibilitats de negoci que ofereix l’eix entre les dos capitals com una oportunitat de futur per a les dos. Va ser una de les conclusions de les jornades DAFO d’innovació celebrades ahir a la Seu Vella de Lleida. Es va posar en relleu que les dos províncies han de buscar sinergies per rellançar l’agroalimentació, la indústria o el turisme.

Així ho va reclamar el president de la Cambra de Comerç de Lleida, Jaume Saltó, que va demanar al port de Tarragona una aposta per Lleida i pel polígon de Torreblanca-Quatre Pilans i va allargar la mà a Tarragona perquè s’incorpori al hub d’innovació agroalimentari de Lleida. Va insistir en la necessitat d’atreure turisme de la costa a l’interior i al revés. Una proposta que també va plantejar el president de la Cambra de Comerç de Reus, Jordi Just, que va reclamar millores en les connexions terrestres, ferroviàries i digitals.

Així mateix, es va debatre la transició energètica sostenible i ordenada amb polítiques que contribueixin a reduir el cost de l’energia i crear llocs de treball. El president de la Diputació, Joan Talarn, va demanar enfortir les relacions per treballar estratègies conjuntes de negoci en benefici dels dos territoris.

El Govern convida a aprofitar el tren per a mercaderies

El secretari de Territori i Mobilitat, Isidre Gavín, va reclamar potenciar la xarxa ferroviària de Lleida a Tarragona per al transport de mercaderies, especialment de les empreses agroalimentàries.

Va lamentar que la connexió amb Tarragona estigui exclosa del pla de Rodalies i va insistir en les oportunitats de la terminal del Pla de Vilanoveta, al polígon de Torreblanca Quatre Pilans i al sòl industrial que s’està impulsant a Ponent. També durant les jornades, organitzades per UA1, Gavín va destacar que les connexions viàries entre Lleida i Tarragona milloraran amb el túnel del coll de Lilla, la gratuïtat de l’AP-2 i l’ampliació amb un tercer carril de la C-12 (eix de l’Ebre). Els alcaldes de Lleida i Tarragona, Miquel Pueyo i Pau Ricomà, van destacar la importància d’un país connectat en xarxa i van mostrar la voluntat de buscar aliances entre aquestes dos ciutats en àmbits com l’agroalimentari, el turístic o el cultural.

ERC demana connectar els aeroports catalans

La diputada d’ERC al Congrés per Lleida Inés Granollers va defensar al ple d’aquest dimarts un “model de mobilitat sostenible, descarbonitzat i gestionat des del territori” que passaria, per exemple, per connectar els aeroports d’Alguaire, Girona i Reus, i “evitar així una crisi climàtica”. Va apostar també per unes connexions més eficients i de menor impacte com poden ser els trajectes per ferrocarril.

tracking