SEGRE

PATRIMONI PROJECTES

Algerri recupera l'església 3 anys després al reforçar els fonaments

Quedarà pendent la pintura de l'interior i la millora de la façana del temple

Imatge de l’interior de l’església d’Algerri, que reobrirà al culte demà.

Imatge de l’interior de l’església d’Algerri, que reobrirà al culte demà.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Algerri recuperarà demà l’església tres anys i mig després que tanqués al detectar-hi problemes estructurals. Per fer-ho, ha calgut reforçar els fonaments per assegurar el temple: han buidat els contraforts fins una profunditat de cinc metres i els han omplert amb formigó. L’arquitecte encarregat de l’obra, Miquel Àngel Sala, va explicar ahir que l’església es va construir l’any 1772 i des d’aleshores “ja manifestava moltes patologies”, principalment a causa de deficiències al terreny i pel pes de la cúpula i el cimbori que hi havia al temple.Ara quedaran pendents els treballs de pintura de l’església, reformar la instal·lació elèctrica, afegir elements decoratius i millorar la façana.

No obstant, el bisbe de Lleida, Salvador Giménez, va dir que “ara de moment no farem res perquè no tenim diners” i va apuntar que “l’objectiu era poder obrir l’església”. Per la seua banda, l’alcalde, Miquel Plensa, va recordar que l’ajuntament va cedir espais municipals com el local social a la parròquia perquè s’hi poguessin celebrar les misses.Les obres que s’han executat fins ara han costat gairebé 400.000 euros, encara que en total el projecte ascendeix a uns 500.000. El bisbat ha avançat gran part dels fons, tot i que compten amb ajuts (vegeu el desglossament).

Més de 300.000 euros d’ajuts per a les obresEl bisbat de Lleida compta amb més de 300.000 euros d’ajuts compromesos per a les obres de l’església. Són dels fons Feder, la Generalitat i la Diputació. També hi ha aportacions de la parròquia.

Les subvencions s’aniran cobrant progressivament fins al 2023.

Imatge de l’interior de l’església d’Algerri, que reobrirà al culte demà.

Imatge de l’interior de l’església d’Algerri, que reobrirà al culte demà.ACN

tracking