SEGRE

ESQUÍ BALANÇ

Totes les estacions, obertes per la Puríssima per primer cop en 4 anys

Tant les d'alpí com les de fons, igual que en la temporada rècord del 2017/18 || Port del Comte inaugura la campanya i Boí tanca per forts vents

L’estació de Port del Comte, al Solsonès, va obrir ahir la temporada d’aquest any.

L’estació de Port del Comte, al Solsonès, va obrir ahir la temporada d’aquest any.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Totes les estacions d’esquí de Lleida, tant d’alpí com les de fons, estaran obertes en aquest pont festiu de la Puríssima, una cosa que no havia succeït des de la temporada 2017/18, que ostenta el rècord d’esquiadors amb 1.348.094 forfets venuts. El sector de l’esquí ha invertit aquest any més de 13 milions d’euros i espera superar els 1,3 milions de forfets, amb la qual cosa tornaria a les xifres d’abans de la Covid-19. De fet, el sector turístic ronda el ple als establiments hotelers, cases de pagès i bungalous, no només durant aquest macropont, sinó que també per Nadal i Cap d’Any (veure SEGRE de dijous i d’ahir).

Ahir va obrir Port del Comte, al Solsonès. Les últimes nevades han acumulat més de 30 centímetres a l’estació i el director, Albert Estella, confia que “serà una molt bona campanya després que les restriccions per la pandèmia marquessin la passada”. Estrena millores a les instal·lacions i nous canons de neu de baix consum.

A més, la Generalitat preveu invertir 1,2 milions d’euros durant el 2022 per condicionar els accessos. “És una intervenció necessària ja que en un sol cap de setmana poden arribar prop de 3.000 cotxes”, va indicar Estella. A més, Tavascan s’afegeix avui a la resta dels complexos hivernals amb més de 60 centímetres de neu tant a la zona d’alpí com de nòrdic.

Port Ainé i Tuixent van ser els primers a inaugurar la campanya el passat dia 26 de novembre i l’endemà, Baqueira i Boí. Espot va obrir les instal·lacions aquest dijous. Fonts de Baqueira van indicar que després de les últimes nevades d’ahir, que van deixar gairebé 40 centímetres de neu nova, els gruixos oscil·len entre els 80 i els 120 centímetres.

La qualitat de la neu és pols a totes les estacions, que ofereixen bons gruixos després de les recents precipitacions. A més, es preveuen més nevades aquest diumenge.Els forts torbs que es van produir ahir i que van arribar als 139 quilòmetres per hora a Boí Taüll, als 109 al pic de Salòria i als 95,18 a Espot van obligar a tancar l’estació de l’Alta Ribagorça i parcialment, només en cotes altes, Port Ainé i Espot, les tres gestionades per Ferrocarrils de la Generalitat (vegeu la informació inferior).

tracking