SEGRE

MUNICIPIS SERVEIS

Denuncien el tancament de l'oficina bancària de Vilaller

Només obrirà amb cita prèvia, encara que el caixer es mantindrà

Una veïna de Vilaller utilitzant el caixer automàtic.

Una veïna de Vilaller utilitzant el caixer automàtic.AYUNTAMIENTO DE VILALLER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Vilaller i veïns denuncien el tancament de l’oficina de la Caixa, l’única que hi ha al municipi. L’alcaldessa, Maria José Erta, va explicar ahir que només l’obriran amb cita prèvia, encara que el caixer automàtic es mantindrà. Erta es va preguntar: “Com es lluita contra la despoblació si als pobles petits ens van tancant serveis bàsics?”.

L’edil va dir que, de moment, desconeixen quan tancaran l’oficina. En una carta (vegeu la pàgina 6), l’alcaldessa denuncia que es quedaran “sense un servei essencial” i que els veïns hauran de desplaçar-se per carretera en un trajecte d’onze minuts per arribar a l’oficina bancària més pròxima, al Pont de Suert. També afirma que als pobles “hi ha una estreta vinculació de la població amb l’entitat” i van remarcar la importància de disposar d’“un interlocutor de confiança que assessora en la gestió dels diners, amb un tracte de proximitat i confidencialitat”.

A Camarasa s’ha produït una situació similar i els veïns han portat a terme protestes per reclamar a CaixaBank que mantingui oberta més hores a la setmana l’única sucursal. De moment, la situació no ha variat. Un estudi del Banc d’Espanya va xifrar en 38.558 els lleidatans que no compten amb una sucursal bancària o un caixer automàtic a la seua població o en un radi de 5 quilòmetres al voltant.

Són els habitants de 130 dels 231 municipis de la demarcació. Aquesta situació empitjorarà.

tracking