SEGRE

ESNOTICIA

Argimon adverteix que els contagis es duplicaran a les portes del Nadal

En uns 13 dies, i diu que la variant òmicron no tindrà incidència en aquesta onada

Burgués i Argimon, ahir durant el pregó de la Fira Artesana d’Àger.

Burgués i Argimon, ahir durant el pregó de la Fira Artesana d’Àger.GERARD HOYAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va explicar ahir que els contagis de Covid es duplicaran en dos setmanes, a les portes del Nadal, fins a arribar als 30.000 setmanals a Catalunya. Argimon va estar ahir a Àger, on va visitar la residència, que va ser el primer geriàtric de Lleida on es va registrar un brot de coronavirus el març de l'any passat.

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va pronosticar ahir des d’Àger que els nous casos de Covid es duplicaran en les properes dos setmanes, a les portes del Nadal. Va explicar que “cada 12 o 13 dies estem doblant el nombre de casos” i ara “estem en valors d’entre 14.000 i 15.000 (per setmana), per això en 12 dies estarem en 30.000”.

Quant a l’aplicació de noves restriccions, va dir que cal anar “dia a dia” i que “depèn molt de la pressió assistencial”. Aquestes declaracions arriben quan els indicadors de la pandèmia segueixen a l’alça (vegeu el desglossament).El conseller va assegurar que la sisena onada (setena a Lleida) “l’estem passant i la passarem amb casos de la variant delta, i pensem que l’òmicron no tindrà una incidència important en aquesta onada”. “Veurem a més com es comporta a Europa, on les cobertures vacunals són diferents”, va dir.

Va apuntar que “encara no sabem” si aquesta nova variant és més transmissible i que no hi ha encara “evidències clares” sobre si “escapa més o menys a les vacunes” o “si és més o menys greu”. Després dels dos primers casos confirmats a Catalunya, Argimon va explicar que hi ha altres contagis que s’estan estudiant, tot i que encara són “molt puntuals”. Argimon va fer aquestes declaracions durant la inauguració de la Fira Artesana d’Àger (vegeu pàgina 8), i va afirmar que el doctor Albert Coll, que va ser el metge de capçalera d’aquest i altres municipis de la Noguera i que va morir per Covid, va ser “un exemple de compromís”.

El conseller i l’alcaldessa, Mireia Burgués, van visitar la residència per a la tercera edat, que va ser el primer geriàtric de Lleida on es va registrar un brot de Covid. Burgués va destacar que “ens sentim molt orgullosos de la residència”. Va demanar ajuda a Argimon per modernitzar les instal·lacions i millorar-ne el servei.

El risc de rebrot segueix a l’alça i a Lleida hi ha 225 casos més

El risc de rebrot segueix a l’alça a la demarcació i al pla se situava ahir en 586 punts (36 més) i al Pirineu, en 428 (47 més). La conselleria de Salut va confirmar ahir 225 positius més, 188 dels quals a les comarques del pla. La xifra d’hospitalitzats per Covid va augmentar ahir a 55 a la regió sanitària de Lleida (2 més), 11 a l’UCI, mentre que al Pirineu els ingressats es mantenen en quatre.D’altra banda, centenars de persones van fer cua per poder vacunar-se ahir al matí a Fira de Barcelona.

Les 1.500 dosis disponibles es van esgotar només dos hores després que obrís el punt de vacunació.

tracking