SEGRE

MUNICIPIS URBANISME

Denuncien el lloguer d'habitatges en ruïna al centre històric de Fraga

L'associació de veïns del barri antic i la PAH, que prova d'evitar dos desnonaments

Una de les parts de l’immoble que està apuntalat.

Una de les parts de l’immoble que està apuntalat.J.C.D

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Associació de Veïns del Centre Històric de Fraga reclama una actuació urgent a l’immoble a la plaça Sant Pere número 14 de Fraga, en ple centre històric, on assegura que els propietaris lloguen pisos a diverses famílies malgrat el seu estat ruïnós. Un dels locals va ser utilitzat fa un any per Càritas i va haver d’abandonar-lo per risc d’ensorrament. En un altre local del mateix edifici se celebren cada dijous misses de culte evangelista, assegura l’entitat.

Alguns dels pisos estan apuntalats en diverses parts, hi han aparegut grans esquerdes i també s’ha registrat un esfondrament parcial en un lateral. Al bloc viuen diverses famílies i dos pisos estan okupats per un matrimoni i dos fills i la mare del cap de família. A més, segons responsables de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), estan pendents de desnonament.

La PAH assegura que els habitatges okupats són propietat del BBVA, que els va vendre el 2017 al fons voltor Cerverus-Divarian, en una operació massiva de compravenda d’habitatge de l’entitat bancària a diversos fons. El jutjat de Fraga va anul·lar fa uns mesos el procediment de desnonament a una d’aquestes famílies per falta de legitimació activa del BBVA per reclamar la propietat. Tant els veïns okupes com la PAH i l’associació de veïns del barri antic reclamen al consistori una solució per a l’immoble.

Per la seua part, la família okupa sol·licita a l’ajuntament una casa de lloguer que està disposada a pagar.

tracking