SEGRE

CARRETERES BALANÇ

Els delictes de trànsit es disparen un 38 per cent en un any a Lleida

Els Mossos en registren 950 el 2021, xifra que supera la d'abans de la Covid || El 45% són per conduir ebri o drogat i la velocitat excessiva es multiplica per sis

Cap a les dotze del migdia d’ahir la cua de vehicles afectava més de 4 quilòmetres de l’N-260.

Cap a les dotze del migdia d’ahir la cua de vehicles afectava més de 4 quilòmetres de l’N-260.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els delictes contra la seguretat en el trànsit s’han disparat l’últim any a les comarques lleidatanes, superant fins i tot les xifres registrades abans de la pandèmia de la Covid, que va marcar un any, el 2020, de restriccions de mobilitat, la qual cosa va fer també baixar aquest tipus de delictes. Tanmateix, entre gener i setembre del 2021 els Mossos d’Esquadra han comptabilitzat un total de 950 delictes de trànsit a la província de Lleida, cosa que representa un 38% més que en el mateix període del 2020, quan van ser 689. També han augmentat respecte als nou primers mesos del 2019, quan es van registrar un total de 730 delictes contra la seguretat viària a les regions policials de Ponent i del Pirineu.

Des de començaments d’any, el 45% dels delictes són per conduir sota els efectes de l’alcohol i les drogues, amb 433 infraccions penals, 133 més que el 2020 i un centenar més que el 2019. A aquests cal afegir 61 infraccions per negar-se a sotmetre’s a les proves d’alcoholèmia i drogues.

Per un altre costat, els Mossos van registrar 350 delictes per conduir sense carnet, una xifra que també ha augmentat l’últim any. Gairebé tres de cada deu casos van ser a conductors que mai havien obtingut el permís, seguit d’aquells que no podien circular a l’haver perdut tots els punts de la llicència.

Les infraccions penals per excés de velocitat s’han multiplicat per sis a la província, amb 62 delictes el 2021 davant els 10 del 2020 o els 20 del 2019. També es van imputar 33 delictes per conducció temerària i cinc per abandó del lloc de l’accident.

Cues de més de 14 quilòmetres per entrar a Andorra

L’afluència de turistes que aprofiten el pont de la Puríssima per visitar el Principat d’Andorra a la recerca de neu i de compres prèvies a Nadal va col·lapsar ahir la carretera N-145 que transcorre entre la Seu d’Urgell i el país veí. La retenció en aquesta via va ser molt important i es va allargar pels 10 quilòmetres de carretera. També va afectar l’N-260, al seu pas per la capital de l’Alt Urgell, on es van registrar més de 4 quilòmetres de cues, amb vehicles parats a l’altura d’Adrall, ja al municipi de Ribera d’Urgellet. Les cues ja van començar a registrar-se a primera hora del matí, i a les 10 hores els vehicles es trobaven aturats a la rotonda de la Seu. La situació no va quedar normalitzada fins passades les 3 de la tarda. La circulació a l’interior del Principat va ser també complicada al llarg de tot el dia, amb retencions i trànsit dens en la majoria de vies.Amb motiu del pont, el Servei Català de Trànsit, en col·laboració amb els Mossos, va engegar divendres i fins demà un dispositiu especial de circulació, ordenació i regulació del trànsit. La policia catalana durà a terme 2.782 controls (alcoholèmia i drogues, seguretat passiva, distraccions, velocitat i transports) a tot Catalunya amb la participació de 1.918 agents.

tracking