SEGRE

Turisme

El Pirineu de Lleida tanca "molt satisfet" el pont de la Puríssima amb un 95% d'ocupació

Molta neu i molts visitants. Aquest és el balanç del Pirineu de Lleida durant el pont de la Puríssima

Imatge d'esquiadors a les pistes de Baqueira.

Imatge d'esquiadors a les pistes de Baqueira.BAQUEIRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les comarques del Pirineu de Lleida han tancat el pont de la Puríssima amb molt bones dades d'ocupació arribant al 95%. Josep Castellarnau, president de la Federació d'Hostaleria de Lleida, ha explicat a l'ACN que els hotels han fregat el 100% i la restauració ha penjat el cartell de complet pràcticament cada dia. Pel que fa a les estacions d'esquí, principal reclam pels turistes, han tingut un pont marcat per la meteorologia. El vent d'alguns dies ha obligat a tancar algunes parts de les estacions. Xavier Bigordà, director de l'estació de Port Ainé, ha dit que la gent tenia moltes ganes d'estrenar la temporada d'esquí i estan "molt contents" de l'acollida. Han penjat el cartell de complet en alguns moments.

"La veritat és que podem estar contents, ha estat un pont llarg, de cinc dies, que marcava mal temps al principi però que s'ha anat arreglant", assegura Castellarnau. "La gent tenia ganes de sortir i això ha fet que els establiments tinguessin un nivell d'ocupació molt alt", afegeix.

Tant és així que les xifres els fan ser "optimistes" de cares a les properes festes de Nadal. "Ens fa estar contents venint d'on venim", remarca Cartellarnau.

També es mostra satisfet amb els nivell d'ocupació el director de l'estació d'esquí de Port Ainé, Xavier Bigordà. "Feia temps que no podíem obrir la temporada amb els gruixos d'entre 40 i 60 centímetres de neu i els clients que hem tingut", recorda. De fet, diu que ni els episodis de mal temps -amb vent- que han tingut alguns dels dies festius han frenat l'afluència i que, fins i tot, han hagut de tancar accessos a la part baixa per l'acumulació de gent. "La gent tenia moltes ganes i afrontem una temporada molt positiva", afegeix Bigordà.

Més de 46.000 visitants a les estacions de Ferrocarrils

En global, les sis estacions de muntanya gestionades per Ferrocarrils (FGC) han rebut més de 46.0000 visitant durant el pont i ja superen els nivell d'afluència prepandèmia. En concret, en un 18% respecte del pont de la Puríssima del 2019, quan en van tenir 39.000. I si mirem al detall, la Molina ha acollit 20.102 persones; la Vall de Núria, 6.854; Vallter, 3.751; Espot, 4.066, Port Ainé, 6.358 i Boí Taüll, 5.418.

Les bones condicions de neu al Pirineu i el bon estat de les pistes han afavorit l'arribada de visitants. "Fem una valoració molt positiva de com ha anat el pont a les estacions d'FGC. Hem superat les dades del 2019 i això ha estat possible gràcies a unes condicions de neu immillorables però també a disposar de totes les estacions a ple rendiment", assegura la president de FGC, Marta Subirà. A més, la quantitat de neu que ha caigut durant aquests dies fa que hi hagi gran gruixos i permet ser optimistes de cares a la temporada de Nadal. "Les precipitacions de neu d'aquests dies en permeten tenir pràcticament assegurada neu pel Nadal i per tant tindrem les nostres destinacions en un estat òptim", remarca Subirà.

tracking