SEGRE

EDUCACIÓ REIVINDICACIONS

Una manifestació talla la C-14 a Oliana i provoca cues quilomètriques

Per reclamar que una nena de Peramola accedeixi a un centre d'educació especial

Les cues que la protesta va generar a la C-14 en direcció a Lleida.

Les cues que la protesta va generar a la C-14 en direcció a Lleida.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La manifestació en favor de la petita Maria Orrit Mas, la nena de Peramola de 9 anys amb un alt grau de dependència ocasionada per una malaltia genètica poc comuna, va provocar ahir el caos ean la C-14 a Oliana. Prop d’un centenar de persones van demanar que la menor accedeixi a un centre d’educació especial. Els manifestants van tallar de forma intermitent la carretera a l’altura de la presa d’Oliana entre les 16.00 i les 18.00 hores, la qual cosa va complicar l’operació tornada del pont.

Les cues de vehicles van arribar als 4 quilòmetres en sentit Lleida i a 3 en direcció a la Seu. Maria Mas, mare de la nena, va justificar l’acció com a “últim recurs” per “fer visible la vulneració de drets que ens ha tocat viure”. “No ens escolta cap administració”, va dir.La família reclama des de fa anys que la seua filla accedeixi a una educació adequada a la malaltia que pateix.

Insisteixen que no se’ls ha donat cap solució i això va en detriment de la nena. Demanen que tingui accés a un centre especial amb residència en què rebi les atencions que necessita. El centre més pròxim és a Lleida o Andorra, a més d’una hora de viatge.

La família considera “inviable” desplaçar-se diàriament i demanen l’internament en un centre durant la setmana. És una cosa que el Govern no els concedeix, diuen, al tractar-se d’una menor. Mas va assegurar que “fins que no vegem la Maria en un centre no pararem”.

La malaltia de la nena, únic cas que es coneix a Espanya segons la família, està inclosa dins de la síndrome 9P, que li genera més d’un 80 per cent de discapacitat psicomotriu.

Les cues que la protesta va generar a la C-14 en direcció a Lleida.

Les cues que la protesta va generar a la C-14 en direcció a Lleida.C. SANS

tracking