SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Educació avala l'institut de Tàrrega després de l'agressió al menor

Generalitat i ajuntament condemnen el greu incident al pati || El centre va apartar “temporalment” els suposats agressors i va aplicar el protocol antiviolència

Imatge de l’institut Alfons Costafreda, on es van produir els fets el passat 30 de novembre.

Imatge de l’institut Alfons Costafreda, on es van produir els fets el passat 30 de novembre.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El departament d’Educació i l’ajuntament de Tàrrega van condemnar ahir l’agressió que va patir un alumne de 12 anys de l’institut Alfons Costafreda al pati per part suposadament d’uns altres dos menors que són germans de 14 i 12 anys. La víctima ha estat sis dies ingressada a l’hospital Vall d’Hebron de Barcelona, on va haver de ser operada per una fractura d’òrbita ocular, com va avançar ahir SEGRE. Fonts d’Educació van afirmar ahir que “l’institut va aplicar des del primer moment el protocol antiviolència, la direcció va parlar amb les dos famílies i es va apartar temporalment els alumnes agressors del centre alhora que Inspecció de la conselleria treballa en el cas”.

També van indicar que “hi ha denúncia, per tant ara caldrà determinar si existeixen responsabilitats penals una vegada finalitzin les investigacions policials”. Educació espera “una ràpida recuperació de la víctima” i s’ha posat al costat de la direcció del centre per resoldre el conflicte, mentre que la Unitat de Suport a l’Alumnat en situació de Violència (USAV) de la conselleria també està en contacte amb l’institut per oferir-li l’acompanyament necessari.

Per la seua part, l’alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan, va condemnar la “violència en totes les situacions, però més quan es tracta de gent jove”. Va indicar que “la violència mai no ha de ser la solució, per la qual cosa hi ha d’haver un treball pedagògic que l’eviti, esperem que pugui reconduir-se la situació, tant per part de la víctima com dels agressors”.

Per altra banda, fonts de la família dels presumptes agressors van dir ahir que l’incident no va ser una pallissa sinó “una baralla” iniciada, segons aquesta part, per la víctima. Aquesta família també ha denunciat el nen que va ser hospitalitzat per iniciar suposadament l’incident. Segons van explicar ahir a aquest diari, aquestes fonts lamenten l’ocorregut i esperen la ràpida recuperació de la víctima després d’una “baralla” que va tenir desgraciadament uns resultats indesitjats.

Segons la denúncia que va presentar el pare del menor ferit, els fets van tenir lloc el 30 de novembre passat al pati del centre. A més dels dos menors denunciats, segons s’assegura en la denúncia, també el van agredir altres alumnes. Un dels cops li va produir una greu lesió a l’ull dret de la qual va haver de ser operat.

Després de l’aldarull, segons va explicar el pare del nen, va rebre una trucada del centre perquè anés a recollir al seu fill per portar-lo al CAP, que el va derivar a l’Arnau i d’allà a l’hospital Vall d’Hebron, on va rebre l’alta dilluns.

tracking