SEGRE

ADMINISTRACIÓ PERSONAL

La Diputació cedeix a Balaguer una tècnica per evitar impagaments al no tenir interventor

La Paeria obre una nova convocatòria per cobrir aquesta plaça, la tercera en els últims sis mesos || Després d'un concurs desert al no haver-hi candidats i un altre en el qual cap va superar les proves

Imatge d’arxiu de la seu de la Paeria de Balaguer.

Imatge d’arxiu de la seu de la Paeria de Balaguer.SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Diputació ha cedit a la Paeria de Balaguer una tècnica del Servei d’Assistència als Municipis (SAM) perquè el consistori pugui abonar les nòmines als seus treballadors i fins i tot pagar a proveïdors, una cosa que no podria fer sense ella al no disposar d’un interventor propi que validi els pagaments. El paer en cap, Jordi Ignasi Vidal (ERC), va explicar que al quedar desert el concurs del novembre per cobrir la plaça interina d’interventor la Paeria va sol·licitar ajuda a la direcció general de l’Administració Pública, el consell de la Noguera i la Diputació per incorporar de manera provisional un tècnic per mantenir al dia el pagament de nòmines i factures, subjectes a examen d’Intervenció. Va afegir que la tècnica es va incorporar el 29 de novembre i està previst que s’estigui a Balaguer fins que “puguem resoldre un altre concurs per ocupar la plaça”.

“Hem viscut una situació molt difícil i fins i tot va arribar a perillar el pagament de les nòmines dels més de dos-cents treballadors de la casa i el pagament de crèdits”, va dir. El novembre passat cap aspirant va superar les proves en les quals havien d’acreditar els coneixements per exercir el càrrec. Dels nou candidats que es van inscriure a l’obrir la convocatòria, només cinc es van presentar al primer examen.

Dos d’ells van arribar a la segona prova i cap la va superar. Ara la Paeria ha tornat a convocar un altre concurs, el tercer en els últims sis mesos, per contractar un interventor interí, que a diferència dels reservats a funcionaris amb habilitació estatal planteja menys requisits però la mateixa titulació. La Paeria ha recorregut a tècnics provisionals per mantenir l’activitat, continuar fent pagaments amb normalitat i aprovar els comptes des que va marxar la persona que ocupava aquest càrrec a Balaguer.

Falta de personal qualificat que afecta molts ajuntaments

L’escassetat de personal qualificat i la necessitat constant de substituir els que marxen són problemes que afronten nombrosos ajuntaments de Lleida i també els consells. Aquests últims presten serveis d’assistència tècnica (SAT) als ajuntaments dels municipis més petits, que no disposen de secretaris i interventors.La Diputació finança la contractació d’aquest personal de suport per part dels ens comarcals.L’últim any, ajuntaments de la Segarra van denunciar estar “paralitzats” per la falta de tècnics al SAT del consell. La Diputació va facilitar la contractació d’un reforç.

També ha sol·licitat més personal el consell del Pallars Sobirà. En altres comarques com la Noguera, l’ens comarcal disposa de prou personal per atendre les necessitats bàsiques dels consistoris, però no per respondre a sol·licituds d’ajuntaments per ampliar el servei.

tracking