SEGRE

COMUNICACIONS BANDA AMPLA

Puigneró insta Diputació i Estat a impulsar la fibra òptica a Lleida

Puigneró, durant la seua visita ahir al Sobirà.

Puigneró, durant la seua visita ahir al Sobirà.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El vicepresident de la Generalitat i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, va instar ahir la Diputació i l’Estat a impulsar el desplegament de la fibra òptica a Lleida. Ho va fer durant una visita al Sobirà, on va reiterar que la banda ampla ja ha arribat a totes les capitals de comarca, excepte el Pont de Suert. A aquesta localitat ha d’arribar des del Jussà a través del port de Perves (N-260).

Per a això, és necessària l’autorització del ministeri de Foment per passar la fibra òptica per aquesta eix viari. Puigneró va recordar que “la paciència s’esgota” i va exigir celeritat a l’Estat. La mateixa que va exigir a la Diputació per executar les obres per les carreteres de la seua titularitat.

El Govern ha dut a terme part del desplegament previst, sovint seguint el traçat de la seua pròpia xarxa de carreteres. En canvi, la part que correspon a la corporació provincial encara no s’ha iniciat després de més d’un any de retard. Puigneró també va destacar el desplegament del Govern al Pirineu amb quatre departaments: Territori, Drets Socials, Acció Climàtica i Educació.

Va assegurar que serà un desplegament descentralitzat. Finalment, va recordar que la línia de tren de Lleida a la Pobla de Segur tindran un tercer comboi durant el primer semestre del 2022.

tracking