SEGRE

PLA D?URGELL FAUNA

Indignació a Mollerussa per la brutícia a causa dels estornells

Reforcen la neteja i proven de foragitar-los amb detonacions i sons d'àguiles

Tasques de neteja de l’avinguda del Canal.

Tasques de neteja de l’avinguda del Canal.A.MOLLERUSSA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els estornells s’han convertit aquesta tardor en una plaga a Mollerussa, amb molts de més exemplars que en anys anteriors, i la brutícia que provoquen és motiu d’indignació entre els veïns. L’ajuntament ha intensificat la neteja d’excrements d’aquests mixons a l’avinguda del Canal i el camí de Belianes, les àrees que en concentren un major número. Així mateix, proven de foragitar-los amb sorolls, ara per ara sense èxit.

L’alcalde, Marc Solsona, va reconèixer que aquest problema, recurrent a la tardor a Mollerussa i part del Pla, enguany és “massiu” i que els sistemes dissuasius resulten insuficients. L’ajuntament ha contractat una empresa per foragitar els estornells i aquesta ha desplegat en els arbres on es posen dispositius que reprodueixen enregistraments de detonacions i sons d’àguiles. Res de tot això ha reduït la presència d’aquestes aus a la ciutat. El consistori ha adoptat altres mesures alternatives a fi de foragitar els estornells, com retardar l’horari de l’encesa de l’enllumenat públic als carrers amb més presència d’aquests animals o ampliar la freqüència dels sons dissuasius.

Davant l’augment d’excrements a terra i als bancs, el consistori va optar amb concentrar la neteja en aquests espais. Alguns veïns netegen ells mateixos els bancs abans d’asseure’s. “Amb l’arribada del fred els estornells han començat a emigrar a zones més càlides, però és una situació que preocupa i haurem d’assegurar-nos que no torni a passar”, va remarcar Solsona. L’alcalde va apostar per incrementar freqüències en l’emissió dels sons dissuasius i instal·lar més equips en altres punts, com el camí de Belianes.

Així ho va exposar en l’últim ple, després de les queixes dels grups a l’oposició (ERC, PSC i Partit Popular). La instal·lació d’aquests sistemes acústics té defensors i detractors. Alguns veïns reclamen desplegar-ne més, mentre que d’altres asseguren que els sorolls que fan no només són molestos per als mixons, sinó també per a les persones, així com per als animals de companyia.

Granyena busca protegir l’església dels coloms

L’ajuntament de Granyena de Segarra estudia com evitar que una plaga de coloms provoqui danys a les teulades i el campanar de l’església neoclàssica de Santa Maria. El deteriorament que els excrements d’aquests ocells ocasionen tant a l’edifici històric com als carrers del seu entorn han portat el consistori a buscar solucions. Situacions similars s’han donat en els últims anys en diferents municipis de les comarques lleidatanes.

tracking