SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Tres condemnats a 9 anys de presó per una brutal pallissa a dos germans a Balaguer

Va ocórrer a Balaguer l'octubre del 2019

El judici es va celebrar l’octubre passat a l’Audiència de Lleida.

El judici es va celebrar l’octubre passat a l’Audiència de Lleida.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida ha condemnat a nou anys de presó tres joves acusats de clavar una brutal pallissa a dos germans a Balaguer el novembre del 2019. Concretament, el tribunal els imposa sis anys de presó com a autors d’una temptativa d’homicidi i tres anys més per un delicte de lesions agreujades. Una de les víctimes, que va rebre una punyalada a l’abdomen amb “risc vital”, segons els forenses, va estar vuit dies ingressada a l’UCI de l’hospital Arnau de Vilanova i va ser operada tres vegades.

A més de la pena de presó, hauran d’indemnitzar els dos germans amb 45.000 i 6.000 euros, respectivament, i complir sengles ordres d’allunyament d’uns altres set i quatre anys. La sentència no és ferma i pot ser recorreguda davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. El tribunal considera provat que “els tres processats, amb l’ànim d’acabar amb la seua vida o acceptant aquesta possibilitat, van envoltar una de les víctimes i el van agredir de forma conjunta”.

Un d’ells “li va clavar un ganivet o un altre instrument tallant a l’abdomen”, mentre un altre “el colpejava al cap amb una barra de ferro” i un tercer “l’agredia al costat amb un tornavís”. Els dos germans agredits, defensats per l’advocat Xavier Prats, van explicar que van quedar amb un dels acusats en un aparcament a Balaguer per anar a deixar dos noies amb qui havien sortit, una d’elles parella d’un dels acusats i que, a l’arribar, els tres homes els van clavar una brutal pallissa.

Els forenses van assenyalar que una de les víctimes va rebre una punyalada a l’abdomen amb “risc vital”, i va afegir que hauria mort “de no haver rebut assistència”.

tracking