SEGRE

LLEIDACATALUNYAESPANYA(3)MÓN

Experts adverteixen d'un augment de casos de coronavirus més alt del previst i demanen “no relaxar-se”

El cap d'epidemiologia del Clínic, Antoni Trilla, afirma que l'increment de positius pot provocar “una pèrdua de control” dels contagis || Igual que Argimon, advoca per no fer sopars d'empresa

Un professional sanitari fent una PCR a una persona en el marc del cribratge massiu dut a terme al Centre Cívic el Passeig de la Seu d'Urgell.

Un professional sanitari fent una PCR a una persona en el marc del cribratge massiu dut a terme al Centre Cívic el Passeig de la Seu d'Urgell.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El cap d’epidemiologia de l’Hospital Clínic de Barcelona, Antoni Trilla, va advertir ahir que els casos de coronavirus a Catalunya estan augmentant “més ràpid del que ens agradaria i més del que deien les previsions inicials”. Un fet que atribueix a un “relaxament” per part de “molta gent” que pot provocar “una possible pèrdua de control” en el seguiment de casos de coronavirus. “Hem de recordar que seguim en pandèmia i com que aquest desembre hi ha molts refredats i mocs, la percepció de la gent és diferent de la que tenia fins ara de la Covid i està més estesa la idea que la malaltia té formes més lleus”, va advertir Trilla.

Això ha contribuït, segons el metge, que “molta gent” no es farà la prova PCR o d’antígens “perquè pensaran que no és greu” i potser “tampoc faran bé l’aïllament i les quarantenes”. Per això, Trilla va demanar “extremar la prudència i evitar si és possible els sopars nadalencs d’empreses”. Una mesura que també va demanar el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, divendres passat, malgrat que sí que es va mostrar a favor de “celebrar les festes de Nadal en família”.

El risc de rebrot segueix a l’alça a Lleida i pugen els ingressats

El risc de rebrot a les regions sanitàries de Lleida i del Pirineu i Aran segueix a l’alça i ahir va augmentar en 24 i 95 punts respectivament. I és que fa diverses setmanes que aquest indicador puja sense parar, la qual cosa ha provocat que les dos regions es trobin en risc alt de contagi. D’altra banda, ahir es van registrar dos hospitalitzats més, tots dos al Pirineu, que assoleix els sis, mentre que al pla es mantenen els 74 hospitalitzats de divendres i els 10 ingressats en cures intensives.

Pel que fa al nombre de casos de Covid, el departament de Salut va detectar ahir 301 nous positius, la majoria dels quals (266) corresponen a la regió sanitària de Lleida. Al seu torn, ahir no es va registrar cap mort i la velocitat de propagació (Rt) va baixar tres centèsimes al pla i en va pujar una al Pirineu i Aran. Paral·lelament, divendres es van administrar 4.097 terceres dosis a Lleida i 507 més a la muntanya, per la qual cosa a la província ja s’han inoculat un total de 63.639 terceres dosis.

La Justícia aragonesa suspèn el passi Covid per a cine i hostaleria

El Tribunal Superior de Justicia d’Aragó (TSJA) va suspendre ahir l’ordre del Govern autonòmic d’ampliar la sol·licitud del passaport Covid-19 o proves negatives de coronavirus en locals de lleure nocturn, cines, gimnasos, hostaleria, esdeveniments i visites a hospitals que anava a entrar en vigor la nit d’ahir. Una decisió que pren partint de “la millora de les dades mèdiques de la comunitat”. Val a recordar que la justícia també va rebutjar l’aplicació del passaport Covid al País Basc, malgrat que el govern autonòmic ho va recórrer davant del Tribunal Suprem i aquest ho va aprovar.

D’altra banda, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va anunciar ahir que es confinarà a casa seua a l’haver donat positiu per coronavirus dos dels quatre membres del seu nucli familiar.

tracking