SEGRE

TEMPORAL BALANÇ

Persisteix el risc d'allaus al Pirineu de Lleida i pistes d'esquí, tancades pel vent

Els Agents Rurals veten el pas als parcs del Pirineu.

Els Agents Rurals veten el pas als parcs del Pirineu.A.R.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El risc d’allaus mantenia ahir tancat el port de la Bonaigua i l’accés al pla de Beret, mentre que les cadenes eren necessàries per circular per la C-28 entre la Val d’Aran i el Pallars Sobirà i a la C-142b. El vent, que va arribar als 140 quilòmetres per hora als cims de la Vall de Boí, va impedir als tècnics del Centre d’Allaus de la Val d’Aran de provocar allaus controlades davant la inestabilitat de la capa nival i esperaran que les condicions meteorològiques millorin. Entre dijous i divendres es van acumular al Pirineu gairebé dos metres de neu i, encara que el temporal va remetre, ahir van persistir els forts vents.

En altres punts, es va arribar als 84 i els 74 quilòmetres per hora, per la qual cosa va ser impossible reobrir l’estació de Boí Taüll (vegeu SEGRE d’ahir). L’estació de Tavascan també va romandre tancada, ja que la gran acumulació de neu fa necessari condicionar pistes. Port Ainé i Espot també van haver de tancar les seues cotes altes.

Respecte a Baqueira Beret, només va obrir el sector de Baqueira, mentre que Bonaigua i Beret van continuar tancades. Per la seua part, l’estació de Port del Comte va funcionar sense problemes. En l’última jornada es van sumar 75 centímetres més als antics gruixos, d’entre 240 i 285 centímetres.

Segons fonts de l’estació del Solsonès, hi ha àrees on ja hi ha més de tres metres de neu. S’espera que avui pugui tornar a la normalitat. Per la seua part, els Agents Rurals mantenen tancat el pas al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i al Parc Natural de l’Alt Pirineu i Aran

En només dos dies s’han acumulat gairebé dos metres de neu al Pirineu

Avui s’espera una millora del temps que permetrà a les pistes adequar els recorreguts i també abordar els treballs per iniciar les allaus controlades a la Bonaigua.

tracking