SEGRE

Un total de 214 ajuntaments de Lleida no respecten la Llei de banderes, segons una denúncia de Cs

La diputada de Cs al Parlament, Anna Grau, amb la regidora a la Paeria Maria Burrel davant de la subdelegació del govern espanyol a Lleida.

La diputada de Cs al Parlament, Anna Grau, amb la regidora a la Paeria Maria Burrel davant de la subdelegació del govern espanyol a Lleida.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ciutadans ha presentat aquest dilluns un escrit a la subdelegació del govern espanyol a Lleida per denunciar "el reiterat incompliment de la Llei de banderes" per part de majoria d'ajuntaments de Lleida. Segons Cs, només 17 dels 231 consistoris de la demarcació compleixen aquesta llei, mentre que els 214 restants "la incompleixen o la compleixen de manera distorsionada", entre els quals tres governats pel PSC (Torre-serona, el Pont de Suert i Montornès de Segarra), segons ha dit la diputada provincial i regidora a la Paeria Maria Burrel.

Maria Burrel, acompanyada de la diputada al Parlament, Anna Grau; el responsable de política municipal de Cs a Catalunya, Dimas Gragera, ha denunciat que en alguns casos no hi oneja la bandera espanyola mentre que en altres tampoc s'hi pot veure la bandera catalana o la del propi municipi, tal com estableix la llei, segons Cs. "Lleida és la província que més incompleix de Catalunya", ha sentenciat Burrel.

La diputada provincial i regidora a la Paeria ha remarcat que en tres ajuntaments lleidatans governats pel PSC tampoc es compleix l'establert a la Llei de banderes. Es tracta de Torre-serona, el Pont de Suert i Montornès de Segarra, segons ha dit. "Ja no només són els partits independentistes aquells que incompleixen", ha remarcat Burrel.

Burrel ha defensat que "els edificis públics han de representar a tots els ciutadans i no només a una part". Així mateix, ha reclamat el dret dels veïns de la demarcació a "conviure en un entorn en què les seves institucions respectin la neutralitat institucional i estiguin lliures de simbologia partidista".

Davant aquesta situació, Cs ha presentat un escrit instant el subdelegat del govern espanyol a Lleida, José Crespín, a traslladar una instància a la delegada del govern a Catalunya, Teresa Cunillera, "per tal que es compleixi la llei, de la Constitució i de l'Estatut". "No es pot permetre que el subdelegat es passegi pels municipis i en cap moment se'ls demani el compliment de la llei". "Els representants públics som els garants de la legalitat, de la democràcia i de les institucions", ha assenyalat Burrel.

Cs critica que Salut llogui un local com a punt de vacunació

Maria Burrel també ha lamentat que Salut "hagi hagut de llogar" un local, a l'avinguda de les Garrigues, per ubicar-hi el punt de vacunació massiu covid de Lleida, en substitució del pavelló Onze de Setembre que havia tingut aquesta funció en els darrers nou mesos. Des de Cs han criticat que el punt de vacunació no s'hagi instal·lat a l'edifici annex a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova que "està en desús i buit de contingut", segons ha dit la diputada provincial i regidora a la Paeria. "No sabem qui és el propietari (del local) ni quan costa a tots els catalans", ha assenyalat Burrel. En aquest sentit, ha explicat que el grup parlamentari de Cs traslladarà aquestes preguntes al conseller de Salut, Josep Maria Argimon.

tracking