SEGRE

MUNICIPIS ATENCIÓ CIUTADANA

El Baix Cinca invertirà gairebé 5 milions en serveis socials entre el 2022 i el 2025

Gràcies a un conveni amb el govern aragonès, que prima l'atenció domiciliària

La firma dels convenis amb el govern d’Aragó.

La firma dels convenis amb el govern d’Aragó.C.B.C.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comarca del Baix Cinca ha firmat dos convenis amb l’Institut Aragonès de Serveis Socials per al període del 2022-2025 que suposaran una inversió de 4,9 milions d’euros per millorar l’atenció domiciliària i en programes específics. En concret, per a l’atenció de persones en situació de dependència amb ajuda a domicili es destinaran 3,7 milions. La comarca ha aconseguit un augment de 450 hores mensuals més durant aquests quatre anys a causa de l’alta demanda d’aquesta prestació per oferir-la amb més garanties, segons fonts de l’organisme.

D’aquesta manera, la comarca podrà contractar quatre treballadors per a l’atenció domiciliària que es cobrirà a través de les borses de treball resultants dels dos tallers d’ocupació de l’entitat Cuida-le: Vivir en Casa en els quals es van formar vint treballadors en aquest àmbit sociosanitari. Pel que fa a la gestió de programes específics, suposaran una inversió d’1,2 milions d’euros. Són els dedicats a persones en situació de dependència, menors en situació de risc, atenció específica i acompanyament a persones i col·lectius en situacions especials de vulnerabilitat, teleassistència, ajuts d’urgència per al pagament de consum energètic i fons socials.

Per a aquesta tasca també es crearà un nou lloc de treball. La comarca aportarà 68.000 euros per a allotjaments temporals i reforços de persones. El president, Marco Ibarz, es va mostrar satisfet, ja que “eren serveis que se sol·licitaven fa temps”.

tracking