SEGRE

Un altre municipi de Lleida es queda sense oficina bancària, que obrirà amb cita

Imatge d'una dona retirant efectiu d'un caixer automàtic.

Més de 39.000 lleidatans no tenen oficina bancària als seus 131 municipisEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’oficina de CaixaBank a Barruera també obrirà només amb cita prèvia a partir de l’1 de gener. Així ho van assegurar fonts de l’entitat, que van remarcar que el caixer automàtic es mantindrà. Van destacar que això no implica un tancament de la sucursal, ja que “si els clients necessiten que anem cada dia a l’oficina, ho farem”, van dir.

L’alcaldessa de la Vall de Boí, Sònia Bruguera, va explicar que això “no és una bona notícia” i va recordar que “els territoris de muntanya anem perdent serveis”. Va apuntar que el seu és un municipi turístic i que, per exemple, els establiments poden necessitar canvi o ingressar diners en qualsevol moment. D’aquesta manera, Barruera s’afegeix a Vilaller i Camarasa, on s’aplicarà la mateixa mesura.

En els tres casos, el canvi del model d’atenció es posarà en marxa l’1 de gener. En el cas de Camarasa, els veïns han portat a terme protestes i han recollit firmes per reclamar a CaixaBank que mantingui oberta més hores a la setmana l’única sucursal del municipi. Un estudi del Banc d’Espanya va determinar que hi ha 38.558 lleidatans que no disposen d’una sucursal bancària o un caixer automàtic a la seua població o en un radi de 5 quilòmetres al voltant. Són els habitants de 130 dels 231 municipis de les comarques de Lleida.

tracking