SEGRE

TEMPORAL BALANÇ

El risc d'allaus torna a tancar la C-28 a la Bonaigua

Carreteres va obrir el port una hora i mitja, després de cinc dies restringit al trànsit || Les altes temperatures disparen el perill

Màquines llevaneu treballaven ahir a l’altura del refugi del Cap del Port, a la Bonaigua.

Màquines llevaneu treballaven ahir a l’altura del refugi del Cap del Port, a la Bonaigua.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les altes temperatures registrades ahir, que van arribar als 12 graus a 2.200 metres al Pirineu, van augmentar el risc d’allaus als cims i van ser la causa que es tornés a tancar el port de la Bonaigua, a la C-28, cap a les 10.30 hores, després de restablir el trànsit a primera hora del matí. Carreteres de la Generalitat va prendre aquesta decisió a instàncies del Centre d’Allaus de la Val d’Aran, que va aconsellar el tancament davant de la inestabilitat de la capa nival. La via està neta ja que les màquines han retirat la neu, que mantenia desdibuixat el traçat.

Tanmateix, els tècnics van recórrer el terreny al matí i van considerar que encara no es pot descartar que caiguin plaques de neu i gel a la calçada. Avui tornaran a analitzar la situació per comprovar si és aconsellable la reobertura. La Bonaigua ha estat tancada des del passat dia 9 i continua restringit el pas de vehicles, malgrat el breu impàs de reobertura.

Durant el temporal dels dies 9 i 10 es van acumular gruixos de neu que en alguns punts arriben als tres metres. Les temperatures van ser de diversos graus sota zero, mentre que ahir es van arribar a assolir fins a 16 graus en capitals de les comarques del Pirineu.

tracking