SEGRE

REGS PROJECTES

El banc de terres ofereix de lloguer 177 hectàrees del Segarra-Garrigues

Primers contactes entre propietaris de terrenys i agricultors interessats

Oriol Gordó, responsable del banc de terres, i Josep Maria Jové, president dels regants.

Oriol Gordó, responsable del banc de terres, i Josep Maria Jové, president dels regants.LAIA PEDRÓS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El banc de terres que Aigües del Segarra-Garrigues, adjudicatària de les obres i la gestió de la xarxa secundària del canal, va posar en marxa el 15 de novembre està donant els primers fruits. Amb dades d’ahir, quan es va complir un mes de funcionament del marketplace del canal, el banc de terres ja ofereix 177 hectàrees de finques de lloguer dins de la zona regable, que corresponen a 81 finques de 25 propietaris. Fonts de la concessionària van apuntar que ja s’han produït contactes entre anunciants i interessats i van afegir que hi ha també demandants de compra o lloguer de 170 hectàrees més, entre els quals, cinc “grans demandants” (de diverses desenes d’hectàrees de superfície).

Segons les normes que regeixen del banc de terres, que funciona com els portals de Google o Amazon, l’empresa només pot rebre les propostes i publicitar-les i, en última instància, posar en contacte dos parts interessades. Tanmateix, no coneix el preu de les finques ni media en les operacions. El portal es va crear amb l’objectiu d’agilitzar les obres de regadiu en aquells sectors en els quals encara no s’ha aconseguit el quòrum del 60% dels propietaris per impulsar-les.

Es dona el cas que en alguns territoris l’avançada edat dels propietaris de terrenys o fins i tot projectes alternatius d’energies renovables estan parant la incorporació al reg.

La inversió en el canal arribarà als 58 milions d’euros l’any que ve

La Generalitat invertirà finalment el 2022 fins a 58,7 milions d’euros al canal Segarra-Garrigues, segons ha confirmat aquesta setmana la conselleria d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. La conselleria va avançar que, del total, 54,1 milions seran per a inversions en la xarxa de reg i en el canal principal (que pagarien a l’Estat), 2,6 milions es destinaran a mesures correctores de l’impacte ambiental i dos més, a la concentració parcel·lària.

Pel que fa al cas de la xarxa de regadiu del Segarra-Garrigues, s’ha passat, segons Agricultura, d’una inversió d’11 a una de 33 milions d’euros.

tracking