SEGRE

MEDI AMBIENT RAMADERIA

La nevada costa 6.000 € als ramaders al faltar pastures

Els de la Vall Ferrera afirmen que els han de subministrar aliment || Denuncien danys de cabirols a la Segarra i el Solsonès

Vaques menjant herba seca sobre la neu a Alins.

Vaques menjant herba seca sobre la neu a Alins.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les fortes i primerenques nevades al Pirineu suposaran un cost extraordinari per als ramaders de les comarques de muntanya. És el cas, per exemple, dels de la Vall Ferrera, on denuncien que hauran d’invertir de mitjana 6.000 euros més per cada bestiar. Això es deu al fet que l’herba ha quedat sota la neu, que ha arribat abans del previst, i és inaccessible per als animals, de manera que han hagut de portar-los aliment.

Per això, demanen ser considerats zona de limitacions específiques per sol·licitar ajuts a través de la DUN. D’altra banda, agricultors denuncien que els cabirols danyen més del 80 per cent de la colza de la Segarra i el Solsonès. Ricard Llordés és agricultor de Sanaüja i a la seua finca de Pinell han arrasat gairebé tot el camp.

“És una plaga, van en grups de vint o trenta”, va dir. Jordi Jounou va apuntar que a la seua finca de Lloberola els danys superen el 80%. Demanen controlar la plaga.

El president d’Asaja, Pere Roqué, es va reunir ahir amb l’alcaldessa de Sanaüja, Gemma Martínez, i agricultors, i va alertar de “la situació d’emergència d’aquestes zones despoblades”.

Vaques menjant herba seca sobre la neu a Alins.

Vaques menjant herba seca sobre la neu a Alins.ACN

tracking