SEGRE

INSTITUCIONS PLE

La Diputació aprova el pressupost amb l'aval d'UA i crítiques a l'execució de l'actual

Només quatre vots en contra d'un total de 25 per a uns comptes de 143,69 milions, un 4,6 per cent més || ERC i Junts defensen que destinen 35 milions a plans econòmics directes per als ajuntaments

Ramon Cònsola (el primer a la fila de l’esquerra) va rebre elogis en el seu últim ple provincial.

Ramon Cònsola (el primer a la fila de l’esquerra) va rebre elogis en el seu últim ple provincial.RAMON LUZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ple de la Diputació va tirar ahir endavant els pressupostos per al 2022 amb els vots dels diputats de l’equip de govern (ERC i Junts, que sumen 20 escons) i del diputat d’Unitat d’Aran (soci del PSC a la Val). PSC, Cs i ECP, que sumen quatre diputats a l’oposició, hi van votar en contra. Els comptes ascendeixen a 143.688.886 euros, un 4,6% més que el pressupost actualment en vigor, i el president, Joan Talarn (ERC), va assenyalar que tenen el suport de representants de totes les comarques i Aran.

Va destacar que destinaran 35 milions a plans econòmics “equitatius per a tots els municipis” que són “fons públics per a despesa ordinària”.Entre les inversions, destaquen més de 12 milions d’euros per a carreteres. Amador Marqués (Unitat d’Aran) va emetre un vot favorable “crític” després d’haver aconseguit la incorporació de diverses esmenes, mentre que Fèlix Larrosa (PSC) va denunciar al contrari que la comissió de finances anterior al ple del pressupost va obviar el debat de les esmenes de la resta de grups de l’oposició, que no es van votar. PSC, UA, Cs i ECP van coincidir a criticar la baixa execució del pressupost en vigor.

El portaveu socialista va assegurar que “a quinze dies per finalitzar aquest exercici no han executat ni el 50% dels comptes del 2021”. Després del ple, Talarn va assegurar que PSC, Cs i ECP “confonen execució amb despesa”, encara que va admetre que el grau d’execució no arriba al 60% del pressupost inicial. Això, va afegir, variarà molt en els pròxims dies amb la justificació d’obres per part dels ajuntaments.

El vicepresident Jordi Latorre (Junts) va destacar que rebran els primers 3,5 milions de fons Next Generation i Mercè Carulla (ERC) va criticar l’esmena inicial del PSC per destinar 600.000 euros a la residència de Pardinyes.

Set milions per a repoblació i mig milió per a serveis bancaris

El vicepresident primer de la Diputació, Jordi Latorre, va admetre ahir un retard en la tramitació de partides com la de 4 milions prevista per aquest 2021 per a un pla d’ajuts contra la despoblació. Aquests 4 se sumaran a 3 més el 2022 i al pròxim ple del gener, va dir, es debatran les bases per optar a aquests ajuts.

S’hi afegirà mig milió d’euros més per a un pla pilot per disposar de caixers automàtics en municipis petits. El portaveu del PSC, Fèlix Larrosa, va atribuir el retard en aquests plans a la “falta de capacitat de gestió”, que “suspenen”.El ple va aprovar també el reglament de teletreball per a alguns llocs de treball de la Diputació, que serà d’un màxim de tres dies a la setmana i els criteris de productivitat del 2021. Així mateix, va aprovar la modificació de la relació de llocs de treball i delegacions a Recaptació.

tracking